Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

«Οχι» της ΕΚΤ σε παροχές βοήθειας και κρατικοποιήσεις

Αντίθετη εμφανίζεται η ΕΚΤ τόσο στη γερμανική ιδέα παροχής βοήθειας σε άλλα ασθενέστερα μέλη του ευρώ όσο και στην κρατικοποίηση τραπεζών, την ίδια ώρα που ο επίτροπος της Ε.Ε. για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια εμφανίζεται καθησυχαστικός για τη συνοχή της ζώνης του ευρώ.
Να αποφύγουν κρατικοποιήσεις τραπεζών καλεί ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, κ. Λουκάς Παπαδήμος, τις χώρες της Ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ προειδοποίησε τη γερμανική κυβέρνηση να μην παραβιάσει τη ρήτρα της Ε.Ε. που απαγορεύει σε χώρες της Ευρωζώνης να προσφέρουν βοήθεια σε άλλα μέλη που αντιμετωπίζουν αυξημένο δημόσιο χρέος, αφού σύμφωνα με διαμορφωτές πολιτικής η ρήτρα αυτή αποτελεί «σημαντική βάση για τη λειτουργία της νομισματικής ένωσης».
Η ΕΚΤ εμφανίζεται ωστόσο αντίθετη και στην ιδέα κρατικοποίησης τραπεζών, με τον αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, κ.Λουκά Παπαδήμο, να καλεί τις χώρες να αποφύγουν μία τέτοια κίνηση ακόμη και εάν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό καθώς η χρηματοοικονομική κρίση εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο.
«Οι κρατικοποιήσεις θα πρέπει να αποφευχθούν κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό», είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος αναμένει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα υποχωρήσει σημαντικά φέτος, προσεγγίζοντας ίσως προσωρινά και τη μηδενική βάση. Σύμφωνη με την ΕΚΤ ότι οι κρατικοποιήσεις τραπεζών ίσως υπονομεύσουν τη συνοχή της κοινής αγοράς της Ε.Ε είναι και η τσεχική προεδρία της Ε.Ε.
Εν τω μεταξύ, ο Αλμούνια πιστεύει ότι η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει της οικονομικής κρίσης και θεωρεί ότι οι αγορές έχουν αντιδράσει υπερβολικά στους κινδύνους που προσδίδονται σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Εσθονίας «Eestri Paevaleht».
«Κανένας δεν θα ήθελε να δει την Ευρωζώνη να καταρρέει, με εξαίρεση αυτούς που είχαν κάνει εσφαλμένες εκτιμήσεις για το μέλλον της ζώνης του ευρώ στο παρελθόν.
Πιστεύω ότι οι πιθανότητες κατάρρευσης της Ευρωζώνης είναι μηδαμινές.
Το ενδεχόμενο αυτό δεν υφίσταται καθόλου, όχι μόνο για νομικούς λόγους αλλά και επειδή κανένας δεν θα μπορούσε να λάβει τέτοια απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις διαφορές του κόστους δανεισμού στις χώρες-μέλη του ευρώ, θεωρεί ότι οι αγορές έχουν αντιδράσει υπερβολικά χωρίς ωστόσο να παραβλέπει το γεγονός ότι κάποια μέλη είχαν προβλήματα λόγω διαφοροποίησης στις τιμές ομολόγων.,,,
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/23/1632709.htm
Σημ.axinosp:Τι σκατά Ευρώπη είναι αυτή ρε παιδιά !Να σου ζητάει ο γείτονας βοήθεια και ο Λουκάς Παπαδήμος να σου αρνείται να δώσεις !!Τώρα αν νομίζει η Ευρώπη ότι εμείς είμαστε το ασθενέστερα μέλη μάλλον είναι γελασμένος ο Παπαδήμος και οι όμοιοι του της ΕΚΤ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: