Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Η νέα απειλή είναι τα χρέη των επιχειρήσεων

...Λίγο πριν από την αναχώρησή του για το Λονδίνο, όπου θα παρίστατο σε γεύμα εργασίας στην 10 Downing Street με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Ντόσι μίλησε στην «Κ» για μια περαιτέρω επιδείνωση, αλλά και για τις «ανεπιθύμητες επιπτώσεις» που προκαλούνται από την παρέμβαση του κράτους στη διοίκηση των τραπεζών.
«Θα υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες στον τραπεζικό κλάδο εξαιτίας της αύξησης των επισφαλειών από τις επιχειρήσεις, οι οποίες είναι παγιδευμένες στη διπλή απειλή της ύφεσης και της χρηματοπιστωτικής κρίσης».
Σύμφωνα με την Booz & Company, οι διαγραφές του κλάδου από την αδυναμία των επιχειρήσεων να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 650 δισ. και 950 δισ. δολαρίων. «Κάθε δραστηριότητα στον ιδιωτικό κλάδο έχει παγώσει αυτή τη στιγμή», δηλώνει ο κ. Ντόσι.
Η πτώση της ζήτησης, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι τον τουρισμό, αφήνει εκτεθειμένες τις επιχειρήσεις σε μια δραματική πτώση του τζίρου, ενώ τα τρέχοντα έξοδα, όπως είναι οι μισθοί των υπαλλήλων τους, παραμένουν σταθερά. Ας μη λησμονούμε ότι «η κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων, αν και αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης της κρίσης, ένα πολύ μικρό κομμάτι της συνολικής αγοράς δανείων», εξηγεί ο κ. Ντόσι, τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα, οι τράπεζες έκαναν κατασχέσεις ακινήτων, αλλά πλέον τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Μιλάμε για εργοστάσια και όλα τα υπόλοιπα κεφαλαιουχικά αγαθά που θα έχουν απομείνει από μια εταιρεία. Τα επιχειρηματικά δάνεια, ακόμη και τα ενυπόθηκα, είναι μια πολύ πιο επικίνδυνη πτυχή της κρίσης». Αποφεύγοντας να αναφερθεί στην επωνυμία της εταιρείας, ο κ. Ντόσι μιλάει για μια κατασκευάστρια φορτηγών στη Γαλλία, η οποία έχει πλέον μισθώσει τρίτο γήπεδο ποδοσφαίρου για να τοποθετήσει την πλεονάζουσα παραγωγή όσο οι μονάδες της εξακολουθούν να λειτουργούν πέντε ημέρες την εβδομάδα. Μέχρι πότε, όμως; Αλυσιδωτές αντιδράσεις θα υπάρξουν σε όλους τους κλάδους. Για παράδειγμα, η μεγάλη υποχώρηση της ζήτησης στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών επιφέρει επιπτώσεις στις εταιρείες χημικών και πλαστικών, όπου ήδη σημειώνεται πτώση της δραστηριότητας κατά 40% και πλέον.
Πληθώρα προκλήσεων
Το τρέχον περιβάλλον είναι πλούσιο σε προκλήσεις όχι μόνον για τις τράπεζες, αλλά και για τις κυβερνήσεις. «Μέχρι ποιο σημείο θα μπορούν να εγγυώνται τη φερεγγυότητα του συστήματος;», διερωτάται ο κ. Ντόζι. «Βεβαίως, κάθε χώρα έχει υιοθετήσει διαφορετική στάση ως προς την προστασία του κλάδου». Κατά την άποψη του ιδίου, η θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο κρατικός έλεγχος τριών τραπεζών -της Royal Bank of Scotland, της Northern Rock και της Lloyds- προσδίδει σε αυτές συγκριτικό πλεονέκτημα. Η προσφορά ευνοϊκών όρων στους δανειολήπτες τους δημιουργεί ανισορροπίες εις βάρος ανταγωνιστών. Την ίδια στιγμή, οι αποταμιευτές, νέοι και ηλικιωμένοι, πρέπει να συμβιβάζονται με χαμηλότερες αποδόσεις για να βοηθηθούν δανειολήπτες που μπορεί να μην άξιζαν εξ αρχής την πίστωση.
Νέα δεδομένα
Οι ανισορροπίες αυτές επεκτείνονται στις αποδοχές και τα μπόνους. Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε την «επιστράτευση ταλέντου» για τη διοίκηση των τριών προαναφερόμενων τραπεζών. «Εδώ, όμως, δεν έχει τα περιθώρια να αναθεωρήσει προς τα πάνω τους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων. Δεν είναι εύκολο, από την άλλη, να συμβιβαστεί κάποιος υψηλά αμειβόμενος του κλάδου με κρατικούς μισθούς». Πώς μπορεί να αλλάξει το κλίμα; «Πρέπει να δοθεί ένας καλός λόγος για να πεισθούν οι καταναλωτές ότι αξίζει να βάλουν το χέρι στην τσέπη», απαντάει.....
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_28/02/2009_305153
Σημ.axinosp:Από λόγια χορτάσαμε από τους μάγους της αγοράς σαν τον Ντόσι , έργα δεν βλέπουμε και μάλλον θα αρχίσουν να πέφτουν τίποτα κλωτσιές σ'αυτόν και τους ομοίους του , σε λίγο όπως προβλέπει η ΜΙ5 στην αγγλική εφημερίδα Daily express
http://www.express.co.uk/posts/view/86981/MI5-alert-on-bank-riots

Δεν υπάρχουν σχόλια: