Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Η οικονομική κρίση... προκαλεί και λειψυδρία


Η δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης συμπαρασύρει και τις δημόσιες εταιρείες ύδρευσης, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μία επερχόμενη υδάτινη κρίση.
Η απειλή της λειψυδρίας -που αναμένεται να επηρεάσει έως το 2030 το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού- αλλά και οι περιορισμένες επενδύσεις σε προγράμματα ύδρευσης βρίσκονται στο επίκεντρο του πέμπτου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία 28.000 συνέδρων από 180 χώρες, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
«Καθώς οι χρηματοδοτήσεις 'στεγνώνουν', ανοίγει ένας φαύλος κύκλος φτωχών υπηρεσιών, αδυναμίας πληρωμής και περιορισμένων επενδύσεων», δήλωσε, χθες, ο Τζαμάλ Σαγκίρ, διευθυντής του τμήματος Ενέργειας, Υδατος και Μεταφορών της Παγκόσμιας Τράπεζας, προειδοποιώντας ότι η ανάπτυξη των εταιρειών ύδρευσης θα επιβραδυνθεί κατά μία δεκαετία τουλάχιστον.
Εν τω μεταξύ, σχεδιαζόμενα προγράμματα ακυρώνονται, ενώ στα υπάρχοντα προγράμματα ύδρευσης περιορίζεται αισθητά το κόστος. Και από τη στιγμή που η οικονομική κρίση καθιστά δυσκολότερο τον δανεισμό για τις αναπτυσσόμενες χώρες, οι κυβερνήσεις δεν αποκλείεται να στραφούν σε συστήματα που θα βασίζονται, κυρίως, στη φορολόγηση των καταναλωτών.
Αναθεώρηση
Όπως δήλωσε ο Ανχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο χρηματοδότησης των υπηρεσιών (μείγμα δασμών που καταβάλλουν οι καταναλωτές, εσόδων από τη φορολογία και, σε ορισμένες χώρες, οικονομικής βοήθειας). Δεδηλωμένη θέση του ΟΟΣΑ είναι, άλλωστε, ότι η οικονομική κρίση αποτελεί μία ευκαιρία αναζωογόνησης των υποδομών ύδατος και προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
Θέση που δεν ασπάζονται, ωστόσο, οι χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας τους συνέδρους ότι αγνοούν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στο καθαρό νερό.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=9360&pubid=6375110
Σημ.axinosp:Να δούμε τι άλλο θα μας επιφυλάξει ο Καπιταλισμός ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: