Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

«Αποτοξίνωση» της Lloyds με έξοδα, 34 δισ., των φορολογουμένων

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Τα λεφτά των Βρετανών φορολογουμένων σώζουν και τον ιστορικό τραπεζικό κολοσσό Lloyds, με το βρετανικό Δημόσιο να αποκτά μεν την πλειοψηφία, όχι όμως και τον έλεγχο.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αυξάνει τη συμμετοχή της στον τραπεζικό όμιλο Lloyds στο 65% με δυνατότητα αύξησης έως το 77% από 43% που κατείχε σήμερα. Η συμφωνία προβλέπει η Lloyds να χορηγήσει δάνεια ύψους 28 δισ. (34 δισ. ευρώ) λιρών μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, με την κυβέρνηση να ασφαλίζει τοξικά χρέη της τράπεζας ύψους 260 δισ. λιρών. Η Lloyds θα δώσει στην κυβέρνηση 16,5 δισ. λίρες σε μετοχές τύπου «Β», οι οποίες δεν δίνουν δικαίωμα ψήφου εξασφαλίζοντας την κρατική ασφάλιση έναντι ζημιών από τοξικά χρέη, με την τράπεζα να ανακοινώνει ένα πρώτο πακέτο από ζημιές που εκτιμάται ότι θα φτάσουν έως και τα 25 δισ. λίρες.
Με άλλα λόγια η κρατικοποίηση σταματά μέχρι τη χορήγηση εγγυήσεων από τα χρήματα των φορολογουμένων για το «ρίσκο» που ανέλαβαν οι μέτοχοι, όταν η τράπεζα επένδυε σε τοξικά χρηματιστηριακά προϊόντα αποκομίζοντας και τις υψηλές αποδόσεις που τις καλές εποχές τα προϊόντα αυτά εξασφάλιζαν, χωρίς να έχει λόγο προς το παρόν στα τεκταινόμενα της τράπεζας.
Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας μάλιστα Πίτερ Μάντελσον φρόντισε να καθησυχάσει τους... ανησυχούντες ότι δεν υπάρχουν σχέδια για πλήρη κρατικοποίηση του τραπεζικού τομέα, όπως έγινε με τη Northern Rock. Η βρετανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής το 19,8% του ΑΕΠ για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα, ποσοσό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών, σύμφωνα με τα στοιχεία τού ΔΝΤ.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=3513636
Σημ.axinosp:Φαντάσου ο Μπράουν να μην ήταν με τους Εργατικούς , τι θα πλήρωναν οι φορολογούμενοι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: