Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

«Επιζώντες»: Χιλιάδες ανήσυχοι Αμερικανοί ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα

Σε μία έξαρση η οποία παραπέμπει στις εποχές του Ψυχρού Πολέμου και το φάσμα του πυρηνικού ολέθρου, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώνουν προμήθειες και ετοιμάζονται για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, βλέποντας στην οικονομική κρίση την επερχόμενη κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού.

Ο Τζιμ Γουάιζμαν, 54 χρονών, επιχειρηματίας και πατέρας πέντε παιδιών δεν ήταν ποτέ φανατικός της «επιβίωσης». Ωστόσο, μέσα στους τελευταίους έξι μήνες έχει αποκτήσει εφεδρική γεννήτρια, φίλτρο νερού, μύλο για άλεσμα σιταριού και ένα εντυπωσιακό απόθεμα ξηράς τροφής - όλα στο πολυτελές σπίτι του στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

«Ο ταχυδρόμος έρχεται στο σπίτι και βλέπει με έκπληξη τα αποθέματα τροφής που έχω συγκεντρώσει. Αυτό που του λέω είναι 'εσύ τι έχεις κάνει για να ετοιμαστείς φίλε;'. Επειδή δε θα μείνει τίποτα στα ράφια των σουπερμάρκετ αν ο κόσμος κάποια στιγμή χάσει την ψυχραιμία του» είπε ο Γουάιζμαν.

Δεν πρόκειται για το μόνο επίδοξο επιζώντα (survivalist, όπως είναι ο όρος στις ΗΠΑ και αφορά κυρίως άτομα με παραστρατιωτικά ενδιαφέροντα, που περιμένουν ανά πάσα στιγμή την καταστροφή της χώρας από επίθεση ξένων στρατευμάτων ή πραξικόπημα που θα οδηγήσει στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος). Τα καταστήματα προμηθειών εκτάκτου ανάγκης και στρατιωτικών ειδών σε όλη τη χώρα έχουν δει τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα μέσα στους τελευταίους μήνες. Οι καταναλωτές αγοράζουν είδη που μέχρι την κρίση αγοράζονταν μόνο από σκληροπυρηνικούς survivalists: στρατιωτικές ταμπλέτες καθαρισμού νερού, αυτοθερμαινόμενες κουβέρτες, είδη κατασκήνωσης κ.α. Οι νεότευκτοι «επιζώντες» προέρχονται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, καθώς η διαδεδομένη αντίληψη είναι πως η κρίση δεν θα κάνει διακρίσεις.

Κατά το Τζο Μπράνιν, ιδιοκτήτη του online καταστήματος πώλησης ειδών εκτάκτου ανάγκης, Living Fresh, οι πωλήσεις κάποιων ειδών έχουν ανεβεί κατά 700%.

«Κανονικά έχεις να κάνεις με τους 'συνήθεις υπόπτους', οι οποίοι, για παράδειγμα, κατασκευάζουν τα δικά τους πυρηνικά καταφύγια. Ωστόσο, πλέον έχεις για πελάτες ανθρώπους οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα σκέφτονταν τέτοια πράγματα- αλλά τώρα έχει μπει για τα καλά στο μυαλό τους η ερώτηση: 'αν τα πράγματα γίνουν πραγματικά άσχημα; ' «.

Το online ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη τάση επίσης αυξάνεται σταθερά. Ενδεικτικά, οι θεάσεις του SurvivalBlog.com, ιστοσελίδας η οποία ειδικεύεται σε τέτοια θέματα έχουν φτάσει στις 137.000 την εβδομάδα. Ο Τζιμ Ρόουλς, survivalist εδώ και χρόνια, αποκαλεί τους νέους επισκέπτες ως «νεοφώτιστους της τελευταίας στιγμής». Χρεώνει 100 δολάρια την ώρα για τηλεφωνικές συμβουλευτικές συνεδρίες.

«Είναι τόσοι πολλοί αυτοί οι οποίοι ανησυχούν για την οικονομία, ώστε το ενδιαφέρον για τα μέτρα προετοιμασίας έχει αυξηθεί κατά πολύ, αδιαφορώντας για κοινωνικούς, οικονομικού, πολιτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον Αρτ Μάρκμαν, ψυχολόγο, ο λόγος για αυτές τις τάσεις φόβου πηγάζει από την περιπλοκότητα του κόσμου μας: οι άνθρωποι δεν ξέρουν πλέον πώς λειτουργούν τα πράγματα, καθώς αναγκαστικά εξαρτώνται από αγνώστους: «Όταν οι καιροί είναι καλοί, έχεις εμπιστοσύνη σε ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί σωστά, αλλά όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, τότε συνειδητοποιείς πως δεν έχεις ιδέα για το τι θα κάνεις αν τα αγαθά εξαφανιστούν από τα σουπερμάρκετ ή πού θα πάνε τα λεφτά σου αν χαθούν οι τράπεζες».

Άλλη μια περίπτωση νεότευκτου survivalist είναι αυτή του Κρις Ματσέρα: ο Κρις, προγραμματιστής, άρχισε να συγκεντρώνει αποθέματα ξηράς τροφής μετά την απόλυσή του και την πρόσληψή του σε άλλη δουλειά με σαφώς χαμηλότερο μισθό. Κατά τον ίδιο, η ψυχολογία του σταδιακά μετατράπηκε: στην αρχή απλά έκανε οικονομίες, καθώς όμως περνούσε ο καιρός άρχισε να ετοιμάζεται για τον Αρμαγεδδώνα. Ένας επιπλέον λόγος για αυτό είναι οι μνήμες από την παράλυση της κυβέρνησης του 2005, με τον τυφώνα Κατρίνα.

Οι συνάδελφοί του στη δουλειά τον πειράζουν, αλλά δεν ενοχλείται. «Βλέπω πολλά πράγματα στο Ίντερνετ και ουσιαστικά πρόκειται για κοινή λογική…δεν θέλω να εξαρτώμαι από κανέναν. Όσο περισσότερα είναι τα συστήματα από τα οποία εξαρτάσαι, τόσο πιο ευάλωτος είσαι» είπε σχετικά.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/06/2009_282305
Σημ.axinosp:Την ψύχωση της επιβίωσης την γνωρίσαμε πρώτη φορά στην επιστράτευση το 74 με τις δεκάδες κονσέρβες που είχε κάθε σπίτι στην Αθήνα , μετά σε λιγότερο βαθμό στην "καταιγίδα της ερήμου" το 91 σε λιγότερο βαθμό .Tώρα λέτε να τριτώσει με την αγωνία των Ανθρώπων για το αύριο και την κατάρευση του Νομισματικού συστήματος ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: