Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Μία μονάδα πάνω η ανεργία


Στο 9,3% ανήλθε η ανεργία στη χώρα μας το α΄ τρίμηνο του 2009, από 8,3% που ήταν αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών διαμορφώθηκε στο 13% στο α' τρίμηνο του 2009 και των ανδρών στο 6,8%.

Στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 18,5%, στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,5% και στην ηλικιακή ομάδα 45-64 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 5,5%.

Σε ό,τι αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης, το ποσοστό ανεργίας αυτών που δεν πήγαν καθόλου σχολείο έφθασε στο 14,5%, αυτών που έχουν πτυχίο ανώτερης τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στο 11%, αυτών με απολυτήριο τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης στο 10,9% και αυτών με απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης στο 10,5%.

Το ποσοστό των "νέων ανέργων", δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανήλθε στο 29,2% του συνόλου κατά το α' τρίμηνο του 2009.

Σε επίπεδο περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο νότιο Αιγαίο με 16,9%, τη δυτική Μακεδονία με 14,4% και τις Ιόνιους νήσους με 14,1%.

Τέλος, 1 στους 10 ανέργους απέρριψε πρόταση εύρεσης εργασίας κυρίως επειδή οι αποδοχές δεν ήταν ικανοποιητικές, ή επειδή δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας.

Σημ.axinosp:Κε ΠαπαΘανασίου τόση ανάκαμψη από την κρίση δεν την αντέχω άλλο .Ρε δε πας να πουλήσεις καμιά μπετούγια στην οδό Αθηνάς να στρώσεις !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: