Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

George Soros εναντίον … Παγκόσμιας Τράπεζας!

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι βαθύτερη φέτος από ότι είχε προβλέψει τον Μάρτιο και προειδοποίησε πως η συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας θα αγγίξει το 2,9%, προβλέποντας έκρηξης της φτώχειας και της ανεργίας.

Η άποψη της Π.Τ. όμως είναι πολύ πιο απαισιόδοξη όχι μόνο από αυτήν του ΔΝΤ το οποίο "βλέπει" πως η συρρίκνωση της διεθνούς οικονομίας θα φτάσει φέτος το 1,3% αλλά είναι κάθετα αντίθετη με αυτήν του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή και αναμφισβήτητου γκουρού των αγορών κ. George Soros, o oποίος σε συνέντευξη του στην πολωνική τηλεόραση δήλωσε πως "τα χειρότερα της παγκόσμιας κρίσης πέρασαν".

Ο 78άχρονος ουγγαρο-αμερικανό-εβραίος fund manager είπε αποφασιστικά πως η μεγαλύτερη φουρτούνα της κρίσης είναι πλέον πίσω μας. Η οικονομική κρίση που βούλιαξε για πάρα πολλούς μήνες, αγορές και οικονομίες, ήταν "μοναδική". Δεν έμοιαζε με καμία άλλη που έχουμε ζήσει ή ακούσει ποτέ στο παρεθόν. Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό αυτής είναι ότι σηματοδοτεί "το τέλος μιας εποχής". Το χρηματοοικονομικό σύστημα μέχρι πρόσφατα βασιζόταν στην λάθος θεωρία ότι οι αγορές μπορούν ανεξάρτητα να ξαναβρούν την ισορροπία τους και πως το σύστημα γενικότερα μπορεί να αυτο-διορθωθεί. Μέγα λάθος, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αυτοϊασης στις αγορές, όπως είπε χαρακτηριστικά!

Σύμφωνα με τον κ. Soros, η οικονομία θα πρέπει να έχει στόχο να ελέγχει την δημιουργία "φούσκας" στις αγορές. Οπως έχει πει επανειλημμένως, αυτό που χρειαζόμαστε είναι διεθνή μέτρα ρύθμισης στις αγορές. Αυτό δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, όμως είναι άκρως απαραίτητη. Εάν δεν γίνει αυτό τότε η παγκοσμιοποίηση, όπως την ξέρουμε σήμερα, θα καταρρεύσει.
Οπως τόνισε, για να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κρίση το κράτος θα πρέπει να παρέμβει, να δώσει εγγυήσεις στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα και να αυξήσει τις κυβερνητικές δαπάνες. Και καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει τον κίνδυνο υπερ-πληθωρισμού, το κράτος θα πρέπει αμέσως να μειώσει τον ρόλο του και να αποχωρήσει μόλις το πιστωτικό σύστημα ανακτήσει την ισορροπία του.
Τέλος, αναφερόμενος στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, είπε πως η Πολωνία, η Ουγγαρία και άλλες οικονομίες δεν προστατεύονται γιατί πολύ απλά, βρίσκονται εκτός της ευρωζώνης κι έτσι όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers οι τράπεζες άρχισαν να αποσύρουν τα κεφάλαια τους από αυτές τις χώρες, προκαλώντας όλη αυτήν την αναταραχή.
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1037065&nt=103
Σημ.axinosp:Διεθνή μέτρα παίρνονται για ρύθμιση στις αγορές μόνο που δεν περιλαμβάνουν τους Αμερικάνους . Κινέζοι , Ρώσοι, Βραζιλιάνοι κλπ απαξιώνουν τελείως το δολάριο από τις μεταξύ τους αγορές και η Αμερικάνικη παγκοσμιοποίηση μαζί με το δολάριο καταρρέει. Φυσικά ο Σόρος βρίζει , φωνάζει, αλλά σε λίγο ο εν λόγω κύριος θα είναι μια τραγική φιγούρα της ιστορίας του Δυτικού και κατ ' επέκταση του Αμερικάνικου πολιτισμού !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: