Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ταμεία ξέμειναν από ρευστό

«Στάση πληρωμών» έχει αρχίσει να παρατηρείται σε ορισμένα Ταμεία, τα οποία έχουν ξεμείνει από ρευστό και δεν έχουν λεφτά για συντάξεις και εφάπαξ. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ωστόσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την οικονομική στήριξη όσων φορέων οδηγούνται στη χρεοκοπία.

Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα είναι πως ήδη δύο ασφαλιστικοί φορείς δεν έχουν λεφτά για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος δημιουργεί νέα προβλήματα στην πληρωμή των συντάξεων για χιλιάδες εργαζομένους των Ταμείων (καθώς υπάρχουν ασάφειες σε σχέση με το ποιος φορέας είναι αρμόδιος).

Τα προβλήματα είναι εντονότερα σε τρεις ασφαλιστικούς φορείς:

Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Γενικής Τράπεζας. Χωρίς επικουρική σύνταξη είναι εδώ και τέσσερις μήνες οι συνταξιούχοι της τράπεζας, καθώς το Ταμείο ξέμεινε από ρευστό. Λόγω των προβλημάτων καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην καταβολή του εφάπαξ, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να περιμένουν έως και επτά μήνες.

Χθες για το θέμα αυτό εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Γενικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομίας. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού πρώτα παραδόθηκε ψήφισμα στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων.

Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Περίπου 17.000 αιτήσεις για εφάπαξ στοιβάζονται στον ασφαλιστικό φορέα, που βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Το Ταμείο αναζητά περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταβάλει το βοήθημα στους συνταξιούχους. Αυτή τη στιγμή ο χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ κυμαίνεται από 17 έως 22 μήνες, ενώ αν δεν ληφθούν μέτρα, θα φτάσει στα τρία χρόνια. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν προχωρεί στην οικονομική ενίσχυση του Ταμείου και προτείνει τη λύση του δανεισμού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Ενδεικτικό του αδιεξόδου είναι το ότι ακόμα και αν το Ταμείο Πρόνοιας ρευστοποιήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, θα μπορέσει να καταβάλει μόλις 1.200 εφάπαξ!

Ταμείο Λιμενεργατών. Το προσωπικό του φορέα που έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και έξι μήνες δεν παίρνει σύνταξη. Η «διακοπή» της σύνταξης έγινε επειδή υπάρχουν ασάφειες στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο σε σχέση με το ποιος φορέας υποχρεούται να καταβάλλει τα χρήματα!

Μάλιστα οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως χιλιάδες εργαζόμενοι στα Ταμεία είναι «εγκλωβισμένοι» και καθυστερούν τη συνταξιοδότησή τους, επειδή δεν υπάρχει σαφή πρόβλεψη στον νόμο για το ποιος φορέας καταβάλλει τη σύνταξη.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=3948809
Σημ.axinosp:Μετά τις ευρωεκλογές να δείτε τι έχει βα γίνει με τις συντάξεις !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: