Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ιλιγγιώδες το κόστος της κρίσης

Στα 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει στα κράτη -μέλη της Κοινότητας η διεθνής οικονομική κρίση, αν αυτές δεν αντιδράσουν πολύ γρήγορα λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα. Η πρόβλεψη αυτή ανήκει στην Κομισιόν, στην έκθεση της για τα δημόσια οικονομικά των κοινοτικών χωρών που δημοσίευσε την Τρίτη.

Το πόσο αυτό είναι τριπλάσιο, απ όσα έχουν ηδη δαπανήσει οι χώρες - μέλη για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Σ’ αυτό το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφει η Κομισιόν στην ίδια έκθεση της υπολογίζει ότι «το άμεσο δημοσιονομικό κόστος της σημερινής κρίσης στην Ένωση κυμαίνεται μεταξύ του 2,75% και του 14% του ΑΕΠ της.

Αυτό το ανώτατο όριο (πλαφόν) του 14% ,που σε προηγούμενες εκτιμήσεις της Επιτροπής οι εμπειρογνώμονες της το υπολόγιζαν κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πιο μεγάλο (16,5% του κοινοτικού ΑΕΠ), ισοδυναμεί χονδρικά σήμερα με 1,8 τρις. ευρώ.

Το τελικό ποσοστό του ΑΕΠ εξαρτάται από τον τρόπο, την αποτελεσματικότητα που θ’ αντιδράσουν από τώρα και στο μέλλον ,οι κοινοτικές κυβερνήσεις στην κρίση καθώς και από τον τρόπο που θα εκμεταλλευθούν οι τράπεζες που έχουν κλυδωνισθεί από αυτήν,τους πόρους που τους έχουν διαθέσει ως εγγύηση, οι κυβερνήσεις της Κοινότητας.

«Η πείρα από προηγούμενες οικονομικές κρίσεις δείχνει ότι το κόστος τους ήταν χαμηλότερο κάθε φορά που τα μέτρα αντιμετώπισης της τραπεζικής κρίσης λαμβάνονταν με μεγάλη ταχύτητα, ήσαν διαφανή και τα στήριζε ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού κόσμου», λεει η Κομισιόν στην έκθεση της.

Μέχρι σήμερα, υπολογίζει η Κομισιόν, τα κράτη - μέλη στήριξαν τον τραπεζικό τομέα τους με εγγυήσεις και χρηματοδοτήσεις ίσες προς το 13% του ΑΕΠ και έχουν εγκρίνει ήδη χορηγήσεις κι άλλων κεφαλαίων που το ύψος τους αντιστοιχεί στο 31% του ΑΕΠ.

Η Επιτροπή, στην ίδια πάντα έκθεση της, υποστηρίζει την ανάγκη χάραξης από τώρα μιας στρατηγικής εξόδου από την κρίση η οποία θα στηρίζεται στην ενίσχυση των δημοσιονομικών πλαισίων των κρατών-μελών, στην αναδιάρθρωση των δαπανών που σχετίζονται, άμεσα η έμμεσα, με την γήρανση του πληθυσμού και στον προσδιορισμό μέτρων εξυγίανσης που θα πρέπει να εφαρμοσθούν όταν επανέλθει η ανάκαμψη της οικονομίας μεταξύ δεύτερου και τρίτου τριμήνου του 2010.
Αυτά τα μέτρα εξυγίανσης η Επιτροπή τα θεωρεί ως απολύτως αναγκαία για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης των Αγορών.

Ανισότητες στη φορολόγηση στην Ελλάδα
Στο μεταξύ, πολύ υψηλή φορολόγηση στο εισόδημα φυσικών προσώπων και πολύ χαμηλή στο εισόδημα των εταιρειών στη χώρα μας, καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat.

Το 2008 η φορολόγηση στα φυσικά πρόσωπα έφθασε το 40% και το 2009 στις εταιρείες το 25%.

Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει πως η φορολόγηση της εργασίας στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσια από αυτή του κεφαλαίου.



Σημ.axinosp:Δηλαδή όλοι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έδωσαν το 1/3 των χρημάτων τους από τους φόρους τους , για να ξεπεραστεί η Τραπεζική Κρίση που βέβαια ούτε μας ρωτήσαμε όταν το έκαναν και οι πουτάνες οι Τράπεζες ακόμα να ορθοποδήσουν !! Έχεις και τον Προβόπουλο να σου λέει ότι δεν έχουν ανάγκη οι Ελληνικές Τράπεζες με βάση τα stres-tests που έκανε και αμέσως μετά η , Εθνική πλακώνεται σε αύξηση κεφαλαίου έτσι για να έχει βρε αδελφέ λίγα κεφάλαια για την κακιά ώρα !!Ακούς και τα μαντάτα από την Γερμανία πως οι περισσότερες περιφερειακές Τράπεζες τους είναι στα όρια της χρεωκοπίας και σου ανεβαίνει η πίεση στα ύψη . Πάντως ό Αλαβάνος δεν φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα έχουν έναν αλύγιστο υπερασπιστή τους και ένα σκληρό τιμωρό του Διεθνούς και ντόπιου Κεφαλαίου (οι λιποθυμίες από τα γέλια στον ΣΕΒ συνεχίζονται μέχρι την στιγμή αυτή !!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: