Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Alpha Bank: Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσης με άλλη ελληνική τράπεζα, ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος μιλώντας σήμερα τα μεσημέρι στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η τράπεζα δεν θα προχωρήσει τώρα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με τις υπάρχουσες αποτιμήσεις και συμπλήρωσε πως το θέμα είναι να ισορροπήσει η αγορά, όταν ηρεμήσει η αγορά σε 1- 2χρόνια… και διευκρίνισε πως οι προνομιούχες μπορούν να αποπληρωθούν σταδιακά.

Η Alpha δεν θα διανείμει μέρισμα, γεγονός που προκάλεσε «γκρίνια» στους μετόχους, καθώς

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
οι περισσότερες ερωτήσεις είχαν ως αντικείμενο το μέρισμα και ο κ. Κωστόπουλος απάντησε πως: «δεν σημαίνει τίποτα στις 50 μετοχές να δώσω 1 δωρεάν, ενώ ο μέτοχος θα φορολογηθεί και από πάνω». «Στην παρούσα συγκυρία, η διανομή έστω και μικρού αριθμού νέων μετοχών θα ασκούσε πίεση στην ήδη χαμηλή τιμή της μετοχής και επιπλέον θα είχε φορολογική επιβάρυνση που μειώνει τελικώς τη περιουσία των μετόχων».

Αναφερόμενος στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σημείωσε πως η εικόνα της τράπεζας είναι καλύτερη από τον μέσο όρο της αγοράς.

Στην ερώτηση μετόχου ότι κακώς οι χορηγήσεις είναι περισσότερες από τις καταθέσεις της τράπεζας (στο 120%) ο κ. Κωστόπουλος απάντησε, συμφωνώ, όμως αν δεν είχαμε δώσει δάνεια πριν από 5 χρόνια, σήμερα τα κέρδη της τράπεζας θα ήταν τα μισά.

«Στους πελάτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση τους διαβεβαιώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους. Μαζί θα βγούμε από την κρίση. Στους μετόχους μας δηλώνουμε ότι είμαστε προσηλωμένοι στην προάσπιση των συμφερόντων τους. Με σταθερά και προσεκτικά βήματα αντιμετωπίζουμε την κρίση και θέτουμε τις βάσεις για μια κερδοφόρο πορεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε ως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αναμένεται ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από το 2010, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η αβεβαιότητα ως προς τις εξελίξεις εξακολουθεί να είναι μεγάλη».

Για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης ανέφερε πως προβλέπεται να μειωθεί η οικονομική δραστηριότητα σημαντικά, λόγω της ύφεσης και της επιβράδυνσης εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Χαρακτήρισε το 2009 «έτος καμπής για την ελληνική οικονομία» μετά από μία μακρά περίοδο δυναμικής ανάπτυξης και υπογράμμισε πως θα πρέπει να «τρέξουν» οι διαρθρωτικές αλλαγές και να επιδιωχθεί χωρίς καθυστέρηση η ουσιαστική μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Προβλέπει χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των δανείων φέτος λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος και τόνισε πως η τράπεζα εφαρμόζει αυστηρότερα πιστωτικά κριτήρια και λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο του λειτουργικού κόστους της.

Και δεν παρέλειψε να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 15.700 εργαζόμενους της τράπεζας που κατανοούν τις συγκυριακές δυσκολίες και εργάζονται αόκνως για την επίτευξη των στόχων της τράπεζας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Δημήτρης Μαντζούνης αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του 2008 και του πρώτου τριμήνου 2009.
«Πρωταρχικός μας στόχος είπε ήταν η ενίσχυση του ισολογισμού μας, δίνοντας έμφαση στην κεφαλαιακή μας επάρκεια, στον σχηματισμό επαρκών προβλέψεων και στη ρευστότητα».

Το 2008 ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 10,1% και ο δείκτης κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης σε 8,3%.

Ο κ. Μαντζούνης αναφέρθηκε στην έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 2 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2008 (η πρώτη στην Ελλάδα). Και η πρώτη τιτλοποίηση καταναλωτικών δανείων το 2009 με την έκδοση ομολογιών ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε νέες τιτλοποιήσεις στοιχείων του ενεργητικού της ύψους 4,4δισ. ευρώ.


http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1255067&nid=761444

Σημ.axinosp:Δεν κάνει αύξηση κεφαλαίου η ALFA BANK για να μην καρφωθεί τελείως ότι είναι Zombi Bank . Γιατί με 10% κεφάλαια και το υπόλοιπο κοπανιστό αέρα τότε τι άλλο είσαι ;;

(The term zombie bank is being used to describe financial institutions that are only surviving because of government support.http://video.msn.com/video.aspx?mkt=el-gr&vid=93ff97d6-d670-4f3d-a5dd-16550dcd6dff)

Δεν υπάρχουν σχόλια: