Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΕΛΠΕ-Μotor Oil BP SHELL Lukoil-Ισραηλινοί οι βρυκόλακες σε δράση !

Lukoil-Ισραηλινοί κόντρα σε ΕΛΠΕ-Μotor Oil για Shell
Δευτέρα, 08 Ιουνίου
Η ισραηλινή Delek Group γνωστοποίησε προς το χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ όπου είναι εισγμένη, ότι ενδιαφέρεται για το "κομμάτι" της Shell στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν είναι βέβαια αν θα υποβάλει τελικά επίσημη προσφορά.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί ένα κύκλος διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να έχει γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Στη λίστα των οιονεί διεκδικητών προστίθεται και η ρωσική Lukoil, που ενδιαφέρεται να επεκταθεί στην ελληνική αγορά και η αποχώρηση της Shell της προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία.
Το ρωσικό γκρουπ έχει ήδη ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία και τη Σερβία, όπου διαθέτει μεγάλα δίκτυα πρατηρίων. Η επέκταση προς νότον αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του, ο οποίος μπορεί να υλοποιηθεί ευκολότερα με την εξαγορά έτοιμου δικτύου και εγκαταστάσεων αποθήκευσης
http://www.sofokleousin.gr/archives/38993

Στα ΕΛΠΕ το δίκτυο της BP
Παρασκευή, 26 Ιουνίου
Κίνηση ματ η οποία μπορεί να ανατρέψει τις υφιστάμενες ισορροπίες στην ελληνική αγορά καυσίμων πραγματοποίησαν τα ΕΛΠΕ εξαγοράζοντας τις εμπορικές δραστηριότητες της BP στη χώρα μας. Το τίμημα φτάνει τα €359 εκατ. και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς των ΕΛΠΕ δίνοντάς τους και σημαντικό αριθμό κεντρικών πρατηρίων.
Εντύπωση προκάλεσε στην αγορά το τίμημα εξαγοράς του δικτύου της BP, το οποίο σαφώς είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που απαιτεί η Shell Hellas. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών, αφορά δίκτυο περίπου 1.200 πρατηρίων καυσίμων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 170.000 κυβ. μέτρων ανά την Ελλάδα, καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.
Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε €359 εκ. που συμπεριλαμβάνει και την ανάληψη καθαρού δανεισμού και άλλων υποχρεώσεων ύψους €40 εκ.
Με βάση τη συμφωνία, περίπου 240 εργαζόμενοι της BP θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβασθεί. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εξακολουθήσει να απασχολείται στις άλλες δραστηριότητες της BP στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει εύλογη μεταβατική περίοδο για την διαχείριση του δικτύου και των σημάτων της BP.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το deal έρχεται σε μια περίοδο όπου τα ΕΛΠΕ επιχειρούν να εδραιώσουν συνολική εταιρική κουλτούρα και συνεπώς μια εξαγορά σε αυτό το σημείο βοηθά προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενιαίας εταιρικής φιλοσοφίας και κουλτούρας.

http://www.sofokleousin.gr/archives/39849

Εξαρτημένη από το πετρέλαιο η Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τα πετρελαϊκά προϊόντα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχει η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευάλωτη στις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και λιγότερο ανταγωνιστική ως οικονομία σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, ένα στα δύο ελληνικά νοικοκυριά χρησιμοποιεί ως βασική πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, το 30% χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό, ενώ μόλις το 3,3% εκμεταλλεύεται το φυσικό αέριο.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι ο Έλληνες έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αγορών από το εξωτερικό, καθώς δεν ψωνίζουν όσο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ούτε όταν πηγαίνουν διακοπές, ούτε μέσω του Διαδικτύου.
http://www.skai.gr/articles/news/finance/ΕξαρτημένηαπότοπετρέλαιοηΕλλάδα/
Σημ.axinosp:Οταν η βασική πηγή ενέργειας στην Ελλάδα είναι το πετρέλαιο υπολογίζοντας και την μεγάλη φορολόγηση του καταλαβαίνετε το κατά πόσο μας ρουφάνε το αίμα σε φόρους , ιδιώτες και δημόσιο . Γιαυτό και το μεγάλο ενδιαφέρον στην εξαγορά της ΒΡ . Οσο για επενδύσεις σε ΑΠΕ με σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο γαργάρα , τα κορόιδα πληρώνουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: