Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Υπέρ ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών η Τράπεζα της Ελλάδος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σε διεθνές επίπεδο, εκτός προσπαθειών ποσοτικών μέτρων στήριξης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, μια συστηματική και έντονη προσπάθεια αναμόρφωσης της αρχιτεκτονικής της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σημαντικότατη, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, υπήρξε προς την κατεύθυνση αυτή η συμβολή της πρόσφατης Έκθεσης de Larosiere, τα συμπεράσματα της οποίας υιοθέτησε το Εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αποτελεσματικότερη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην έκθεση αυτή προτείνεται η σύσταση ενός νέου εποπτικού οργάνου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου, το οποίο, λειτουργώντας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα συλλέγει και θα αναλύει τις πληροφορίες που αφορούν ή συνδέονται με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, έχοντας ως τελικό σκοπό τη διατύπωση προειδοποιήσεων, συμβουλών και κατευθυντήριων γραμμών μακροπροληπτικής πολιτικής.

Η έκθεση ενθαρρύνει επίσης την ισχυροποίηση των διασυνοριακών δεσμών των κατά τόπους φορέων μικροπροληπτικής εποπτείας μέσω της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Συστήματος Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη ομοιογένεια τα εποπτικά πλαίσια των επιμέρους χωρών και να υπάρχει διαφανές περίγραμμα αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων, ευθύνης και επιπέδου συνεργασίας.

Παράλληλα, μετά και τη συνάντηση της ομάδας G-20 τον Απρίλιο, αποφασίστηκε η εφαρμογή προγράμματος δράσης για την ενίσχυση σε διεθνές επίπεδο του συντονισμού στον τομέα του ρυθμιστικού πλαισίου και της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος με την ίδρυση του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο διαδέχεται το Φόρουμ Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες και διευρυμένη σύνθεση, καθώς σ' αυτό θα συμμετέχουν όλες οι χώρες του G-20, τα μέλη του πρώην Φόρουμ Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Ισπανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το νέο Συμβούλιο θα συνεργάζεται με το ΔΝΤ, του οποίου ο ρόλος επίσης ενισχύεται. Τέλος, στις 27 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις προτάσεις της για τη χρηματοπιστωτική εποπτεία στην Ευρώπη, στο πνεύμα των συμπερασμάτων της Έκθεσης de Larosiere.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/06/2009_285743
Σημ.axinosp:Νιώθω μια σιγουριά βρε αδελφέ με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου , τώρα πιά δεν θα ξαναγίνουν άλλες πιστωτικές φούσκες το ΕΣΣΚ καραδοκεί και σαν άλλοι μπάτμαν,σούπερμαν,σπίντερμαν θα βλέπουν τις φούσκες και θα ξεμπροστιάζουν τα Golden Boys των Τραπεζών . Φυσικά θα τους γράφουν στα αρχίδια τους οι Τράπεζες αλλά λέμε τώρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: