Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Το «έξυπνο» ρευστό της ΕΚΤ (και οι μαλάκες ψηφοφόροι φορολογούμενοι)

Όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι θα δεχθεί όλες τις προσφορές για απεριόριστη ετήσια πίστωση στο βασικό επιτόκιο 1%, μόνο ένας τραπεζίτης με τούβλο για κεφάλι, θα έλεγε όχι.

Βάζοντας απλώς κάποια από τα 442 δισ. ευρώ της ΕΚΤ σε 10ετή ιταλικά ομόλογα, οι 1.121 τράπεζες που συμμετείχαν στην δημοπρασία της Τρίτης, μπορούν να αποκομίσουν επιπλέον απόδοση 350 μονάδων.

Εξυπνα, η ΕΚΤ δημιούργησε το ενδιαφέρον, σηματοδοτώντας ότι δύσκολα θα μειώσει άλλο τα επιτόκια, και άρα οι ετήσιες επιχειρήσεις της θα έπρεπε να αποτιμηθούν υψηλότερα. Ηταν μια απλή μέθοδος να ποτίσει με ρευστότητα το σύστημα.

Δίνοντας την δυνατότητα στις εμπορικές τράπεζες να δανειστούν φθηνά και να επενδύσουν τα έσοδα σε κρατικά ομόλογα, η ECB έκανε outsourcing στην ποσοτική χαλάρωση, σε αντίθεση με την αμερικανική Federal Reserve και την Bank of England, που κάνουν την διαδικασία μόνες τους.

Όμως, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι το ίδιο: οι αποδόσεις των επιτοκίων υποχωρούν, τα επιτόκια πέφτουν παρακάτω και η πραγματική οικονομία επωφελείται. Μέσα από την όλη διαδικασία, οι κυβερνήσεις χρηματοδοτούν τις δανειακές τους ανάγκες και οι τράπεζες χρησιμοποιούν τις αποδόσεις για να αποκαταστήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, βελτιώνοντας τις δυνατότητες δανεισμού.

Η μέθοδος, είτε βρέθηκε επί τούτου είτε εκ παραδρομής –επειδή τα 22 μέλη της διοικητικής επιτροπής της ΕΚΤ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε τίποτα άλλο- είναι σώφρων. Θα αποδειχθεί λιγότερο αδέξια από τις μεθόδους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν πληθωρισμό τυπώνοντας τόσο πολύ χρήμα κι έτσι, εντέλει, να ωθήσουν υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων. Αντιθέτως, η προσέγγιση της ΕΚΤ είναι καλύτερα διαχειρίσιμη.

Η πραγματική δοκιμασία, θα είναι το κατά πόσον οι τράπεζες θα μεταφέρουν τα πλεονεκτήματα στους δανειολήπτες. Αφού κατάβρεξε τις τράπεζες με ρευστό, η ΕΚΤ ελπίζει τώρα ότι αυτές θα δροσίσουν και την αγορά.

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/525086/ArticleFTgr.aspx

Σημ.axinosp:Δηλαδή πόσο Μαλάκας πρέπει να είναι κανείς και να μιλάει για περισσότερη δημοκρατία στην ΕΕ με την καθοριστική (παπάρια ) ψήφο του και ξεδιάντροπα η ΕΚΤ δανείζει 1.121 Τράπεζες με 1% επιτόκιο από τα λεφτά των Ευρωπαίων ψηφοφόρων- φορολογούμενων που θα δανείσουν τις τοπικές τους κυβερνήσεις με τα ίδια λεφτά που τους δάνεισε η ΕΚΤ με επιτόκια 5-7% βάζοντας μέσα συνεχώς όλα τα κράτη , που θα τα πάρουν από σένα παλιοκαραγκιόζη με τους φόρους που ετοιμάζουν όλες οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις.
Άντε θύμα , άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: