Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ευάλωτο το τραπεζικό σύστημα σε νέα σοκ, λέει η Τράπεζα της Αγγλίας

Οι ζημιές των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων απ’την κρίση τις έχει αφήσει ευάλωτες σε ένα νέο κύμα σοκ, συμπεριλαμβανομένου του ρίσκου η οικονομία να παραμείνει σε ύφεση, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας.

«Δεδομένου της μόχλευσης και των χρηματοδοτικών θέσεων τους, οι τράπεζες στη Βρετανία και διεθνώς θα παραμείνουν ευάλωτες σε περαιτέρω σοκ για κάποιο χρονικό διάστημα», αναφέρει σε έκθεση της η Κεντρική Τράπεζα. «Εάν η οικονομική ανάκαμψη παραμείνει στάσιμη ως αποτέλεσμα του αδύναμου τραπεζικού δανεισμού, τότε οι ζημιές στα περιουσιακά τους στοιχεία θα αυξηθούν, πλήττοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο».

Η εξαμηνιαία έκθεση για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Κεντρικής Τράπεζας ακολουθεί τα σχόλια του διοικητή της Mervyn King ότι τα τραπεζικά προβλήματα μπορεί να κάνουν την προσπάθεια διαφυγής της οικονομία απ’ την ύφεση «μακρά και δύσκολη».
Επίσης η έκθεση σήμερα κάνει προτάσεις για αλλαγές στο σύστημα εποπτείας, συμπεριλαμβανομένης αύξησης των κεφαλαιακών προϋποθέσεων των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, λίγες μέρες πριν το υπ. Οικονομικών της Βρετανίας κάνει τις δικές της.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=21&la=1&artid=74233&catid=2
Σημ.axinosp:Το Βρεττανικό Τραπεζικό σύστημα είναι ευάλλωτο γιατί όπως μας λέει και η σημερινή Telegraph η διαφορά καταθέσεων με δάνεια έχει φτάσει τα 800 δις λίρες .Η φούσκα στο Τραπεζικό Τομέα της Αγγλίας όχι μόνο δεν σταμάτησε , αλλά έχει αυξηθεί κιόλας κατά 800 δις και όχι μόνο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: