Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο Κουρής αρχιλαμόγιο της ΝΔ


05/07/07
Μετά τις καταγγελίες
Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, έπειτα από το θόρυβο που ξεσήκωσαν οι καταγγελίες του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο για επιχείρηση λάσπης σε βάρος του και υπενθυμίζει ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, στην οποία και προσβλέπει, όπως σημειώνει.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης έκανε δεκτή την παραίτηση «ώστε να μπορεί απερίσπαστος να προσφύγει σε όλα τα νόμιμα μέσα για την αντιμετώπιση της συκοφαντικής επίθεσης που δέχεται, μιας επίθεσης που δεν στρέφεται μόνον εναντίον του ίδιου προσωπικά, αλλά και εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά ότι ο ίδιος προέβη στην κίνηση αυτή για να διευκολύνει τον αρχηγό του κόμματος.

Η επιστολή

«Στόχος της συκοφαντικής επίθεση του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή δεν είμαι εγώ, αλλά το ΠΑΣΟΚ. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού είναι να συγκαλύψουν τα δικά τους πολιτικά αδιέξοδα. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να στρέψουν την προσοχή του λαού μακριά από τις βαριές επιπτώσεις της δικής τους πολιτικής και των δικών τους πράξεων» αναφέρει ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

«Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ το έγκλημα της καμμένης Πάρνηθας και του Πηλίου πίσω από την επίθεση σε εμένα. Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την κυβερνητική ευθύνη για τη λεηλασία των Ταμείων -το μεγάλο κόλπο των σύνθετων δομημένων ομολόγων- πίσω από την επίθεση σε εμένα. Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την πολιτική τους, που αδικεί τον μέσο πολίτη και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, πίσω από την επίθεση σε εμένα. Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την τακτική της λασπολογίας τους κατά του ΠΑΣΟΚ πίσω από την επίθεση σε μένα.

»Υπόλογη είναι η ΝΔ και η κυβέρνησή της. Αγωνίζεται για την συγκάλυψη. Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για την διαφάνεια και την αποκάλυψη της αλήθειας και η επιχείρηση λάσπης εναντίον του θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της. Γι' αυτό στους συκοφάντες μου απαντώ με την αλήθεια. Στους λασπολόγους με τη διαφάνεια των πράξεων και ενεργειών μου.

»Η πράξη μου σήμερα με απελευθερώνει για να δώσω την μάχη απερίσπαστος και με όποιες κινήσεις χρειάζονται για να προστατεύσω την δικιά μου υπόληψη και το Κίνημα του ΠΑΣΟΚ. Έχω ζητήσει την συνδρομή της Δικαιοσύνης για την προστασία της προσωπικής μου υπόληψης. Απέναντι στους συκοφάντες θα είναι συνήγορός μου η Δικαιοσύνη. Απέναντι στον κ. Καραμανλή, στον κ. Παπαθανασίου, στον κ. Αντώναρο, τον κ. Μανώλη και σε όποιο άλλο στέλεχος της ΝΔ εξαπολύει ασύστολα ψεύδη.

»Παραμένω συστρατευμένος στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο πλευρό του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου για την επιτυχία των ιδεών, των αξιών και των στόχων του. Η διαφάνεια και η αλήθεια θα νικήσει» καταλήγει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Το ιστορικό

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γ.Κολιοκώστας διέκοψε τις διακοπές του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, προκειμένου να αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελιών για τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ ότι ως πρόεδρος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας επέτρεψε αγοραπωλησίες ομολόγων από τις οποίες το Ταμείο ζημιώθηκε 1,4 εκατομμύριο ευρώ.

Χθες, Τετάρτη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης κατήγγειλε στη Βουλή ότι η σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου δίδασκε την περίοδο που εκείνος ήταν αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ δέκα μαθήματα τον μήνα σε δύο διαφορετικά ΙΕΚ χωρίς να έχει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε κάνοντας λόγο για σκανδαλολογία και σκηνικό λάσπης που στήνεται από την κυβέρνηση προκειμένου «να αποδράσει» η ίδια από τα ομόλογα και την καταστροφή της Πάρνηθας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε το απόγευμα της Πέμπτης πως «πολίτες αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στην ειλικρίνεια των προθέσεων και στην εντιμότητα των προσώπων, παρά στις προγραμματικές διακηρύξεις. Και αυτό το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που είναι θεματοφύλακας της διαφάνειας θα το στείλουμε με κάθε τρόπο».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε διχασμένη, ωστόσο η άποψη που κυριαρχούσε είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έπρεπε να είχε υποβάλει από μόνος του την παραίτησή του, για να διευκολύνει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και στη Βουλή, όπου πάντως η Αριστερά έλαβε τις αποστάσεις της. «Αυτός ο καυγάς δεν μας αφορά» σχολίασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε για «πόλεμο λάσπης που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης».
http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=814763



Σημ.axinosp:Ο Χαφιεδο- Κουρής ευχαριστώντας τη ΝΔ για την γνωστή υπόθεση με τα τιμολόγια που τον γλύτωσε από τον Κορυδαλλό μπερδεύει επίτηδες τους δύο Παπακωνσταντίνου Γιάννη και Γιώργο για να προκαλέσει ακόμα μία φορά την μνήμη μας . Όχι ότι για τον πρώτο Γιάννη Παπακωνσταντίνου που θα έπρεπε να είναι στην φυλακή δεν θα διαφωνήσουμε από την δεκαετία του 80 επί Αντρέα ,όταν επόπτευε την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων που δεν έγινε ποτέ παρά την κατασπατάληση εκατοντάδων δις και περιμέναμε τελικά από τους Γερμανούς να το φτιάξουν αλλά ο άλλος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν φταίει προς το παρόν σε τίποτε και το ενοοούμε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: