Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου

Κατά του μνημονίου προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι.

Μετά τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ, μεταξύ του προέδρου αυτού και των εκπροσώπων της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), με σκοπό την οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών, στις οποίες θα προβούν ο ΔΣΑ και οι οργανώσεις, κατά των επιμέρους διατάξεων του Μνημονίου αποφασίστηκε «η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών του Μνημονίου διατάξεων καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν προς εφαρμογή του".

Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του "ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναλαμβάνει την παρούσα πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού και επιστημονικού του ρόλου, με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των θιγόμενων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από τις διατάξεις του Μνημονίου. Άλλωστε, η αμφισβήτηση των διατάξεων του Μνημονίου υπαγορεύεται από την ανάγκη υπεράσπισης και σεβασμού σταθερών και αξιών, που έχει αναδείξει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός".

Τέλος σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση για "τη συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, καθώς οι διατάξεις του Μνημονίου είναι ένα θέμα, που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και εκ του λόγου αυτού, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης του κράτους δικαίου, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα".
http://news247.gr
Σημ.axinosp:Η Θεία μου η Αμερσούδα 5 βρακιά φορεί ώσπου να αλλάξει το ένα τα άλλα τα κατουρεί !! Αυτό το τραγουδάκι μου θύμισαν η με ταχύτητα φωτός αντίδραση των Δικηγόρων-ΑΔΕΔΥ στο Μνημόνιο, η ΓΣΕΕ το σκέφτεται ακόμα, τέτοια δύσκολη απόφαση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: