Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Από το ΔΝΤ ο νέος επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής

Στέλεχος του ΔΝΤ θα είναι ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με την κυβέρνηση να επιχειρεί μέσω της επιλογής αυτής να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στο εξωτερικό περί αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και αυστηρής εποπτείας του μηχανισμού κατάρτισής τους.

Προχθές η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής επέλεξε τα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών.

Πρόεδρος της Αρχής ορίστηκε ο κ. Α. Γεωργίου, έως τώρα αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος στατιστικής του ΔΝΤ, απόφοιτος του Amherst College των ΗΠΑ και διδάκτορας του οικονομικού πανεπιστημίου του Michigan - ΗΠΑ. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Ν. Λογοθέτης (στέλεχος του ιδιωτικού τομέα), ενώ ως μέλη επιλέχθηκαν η κ. Ζ. Γεωργαντά (καθηγήτρια στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και ο κ. Α. Φιλίππου (πρώην υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και καθηγητής Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Πατρών).

Για τη διαμόρφωση της πρότασής του προς τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε την προκήρυξη των θέσεων στο διαδίκτυο, στον ελληνικό και ξένο Τύπο και συγκέντρωσε ένα σημαντικό αριθμό υποψηφιοτήτων. Τα βιογραφικά των υποψηφίων αξιολογήθηκαν από το υπουργείο με βάση τα κριτήρια που έθετε ο νόμος ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε καθιστώντας, μεταξύ άλλων, την ΕΛΣΤΑΤ ανεξάρτητη αρχή. Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε πρόταση που έγινε δεκτή από τη διάσκεψη των προέδρων, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Σημ.axinosp:Δεν νομίζω ότι στο μνημόνιο υπήρχε αναφορά για τον καινούργιο επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής να είναι από το ΔΝΤ, αλλά τα κατοχικά φερέφωνα είπαν yes men " και σε αυτό !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: