Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα - Υπάρχει κίνδυνος ακόμη και κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας

Το δημοσιονομικό σχέδιο απαιτεί θυσίες - Χωρίς την Τρόικα θα είχαμε εκτροχιαστεί - Πλεόνασμα 3 δισ το 2012

Τον κίνδυνο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, προέταξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή για την ενημέρωση σχετικά με την χθεσινή τηλεδιάσκεψη, υποστηρίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα εκβιάζεται από τις αγορές.

Το δημοσιονομικό σχέδιο απαιτεί θυσίες ανέφερε, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν έστω και ένας Έλληνας να πιστεύει ότι ελαφρά την καρδία η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική περικοπών. Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο, χωρίς όμως να παραλείψει ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αποτυχίας του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Χωρίς την Τρόικα, και τον διεθνή έλεγχο, θα είχε εκτροχιαστεί εντελώς η οικονομία της χώρας. Η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα είναι αναγκαία, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών, τόνισε.
Ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, λέγοντας ότι «θα υποστούμε και άλλες θυσίες» και σημείωσε πως «δεν έχουμε καταλάβει ποιος είναι ο κίνδυνος, να πάψει να λειτουργεί το σύστημα, να πάψει να λειτουργεί η εθνική οικονομία».
Μάλιστα. αναφέρθηκε στο δυσβάστακτο δημόσιο χρέος και το γεγονός ότι κάθε χρόνο το χρέος αυξάνεται, καθώς ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός. Ωστόσο, υπεραμύνθηκε παράλληλα των επιλογών της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «είναι απολύτως αναγκαίες» για να βγούμε από τη διαρθρωτική μας κρίση.
Συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα, είπε, δίνοντας έμφαση στα πρωτογενή ελλείμματα, δηλαδή το έλλειμμα όπως υπολογίζεται μετά την αφαίρεση των ποσών που δίνονται για τοκοχρεωλύσια.
Θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της υστέρησης της ρευστότητας, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από αυτό, ανέφερε ο Βενιζέλος. Το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ρευστότητα, και η πλήρης και επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει τη ρευστότητα. Μάλιστα, ανέφερε ότι ακόμη χρειαζόμαστε εθνική ανταγωνιστικότητα. Να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δομές και να πατάξουμε την ανεξέλεγκτη παραοικονομία που υπάρχει.
Όλοι πρέπει να πείθουμε ότι έχουμε την αποφασιστικότητα, την ενότητα, την συναίνεση, ανέφερε ο Υπουργός, κατακρίνοντας για ακόμη μία φορά την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αν η αντιπολίτευση είχε άλλη στάση, θα βοηθούσε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση. «Δεν είναι δυνατόν να ζούμε αυτήν την άδικη και παράλογη κατάσταση.
Ο υπουργός αναφέρθηκε με επικριτικά σχόλια στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι για να παρουσιάσει τις προτάσεις του στο εξωτερικό θα πρέπει πρώτα να κερδίσει εκλογές και σημείωσε ότι το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε από τις εκλογές.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αφορούν συνολικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και δεν αφορούν μόνο τον προϋπολογισμό του 2012, αλλά και τα μέτρα λιτότητας του 2013 και του 2014. Το 2012 θα έχουμε 3 δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα, διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε το καθήκον μας απέναντι στους εταίρους μας.
Μας ενδιαφέρει η απόφαση του Ιουλίου. Αφορά και την Ελλάδα αλλά πρωτίστως τις χώρες του σκληρού πυρήνα του ευρώ. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε το κεντρικό πρόβλημα της Ευρωζώνης. Είμαστε το 2% του δημοσίου χρέους της Ευρωζώνης. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε να σταματήσει η αμφισβήτηση, και να ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία μας. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οι λύσεις που προτείνονται μπορεί να είναι επώδυνες, αλλά δεν μπορεί πάντα να επιτευχθεί, από τη στιγμή που οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι εξαιρετικά δύσκολοι.
Bankingnews
Σημ.axinosp:"δεν είναι δυνατόν έστω και ένας Έλληνας να πιστεύει ότι ελαφρά την καρδία η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική περικοπών",εμείς ποτέ δεν το είπαμε Βαγγέλη μου τέτοιο πράγμα, απλά είπαμε ότι είσαστε ρουφιάνοι και δωσίλογοι των Τραπεζών!!
Όσο για το "πλεόνασμα 3 δισ το 2012" που μας έχεις ζαλίσει τα παπάρια τα ίδια τα αφεντικά σου σε κάνουν ρόμπα λέγοντας "Τρύπα 4,5 δισ. στον προϋπολογισμό του 2012 βλέπει το ΔΝΤ", επομένως εκτός από ψεύτης και κλέφτης του Δημόσιου πλούτου που είσαι, φρόντισε τον Οκτώβριο που θα σκάσει το μαγαζί που λέγεται Ελλάδα κηρύσσοντας στάση πληρωμών, να έχεις προλάβει να κρυφτείς, γιατί δεν σε βλέπω να ζεις, λόγω της αγάπης που θα νιώσεις από το μαινόμενο πλήθος των Δημοσίων Υπαλλήλων σου!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε τι ειναι αυτα τα παραμυθια που ξεφουρνιζει ο γουρουνομουρης πατσοκοιλας.υπαρχουν μ@λ@κες ακομη σε τουτο τον τοπο που θα τον πιστεψουν τον αρκουδιαρη αυτον?

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Αυξήθηκε και η τιμή των φυσιγγίων για κυνήγι αγριόχοιρου στα καταστήματα όπλων...

Φορτώστε τώρα πριν τα απαγορέψουν τελείως...

(Μεταξύ μας, υπάρχουν πολλοί καλύτεροι στόχοι από τα γουρουνάκια)

+ρουφιανοεξολόθρευcον+

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vDXflUbx_pI
Για να πέφτει το ξύλο μετά μουσικής...

Ανώνυμος είπε...

Έψαχνα να δω ποιόν μου θυμίζει ο Χοντροτούρκογλου και το βρήκα...
Εδώ στο πιο αδύνατο του,μάλλον στο πολύ πιο αδύνατο...
http://www.youtube.com/watch?v=qexVfsl2Nms