Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…



 

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας σε Ελλάδα και Ιταλία έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους καταθέτες. Οι Έλληνες αγοράζουν χρηματοκιβώτια και νοικιάζουν θυρίδες για τα ευρώ τους, ενώ οι Ιταλοί αγοράζουν διαμερίσματα στο Βερολίνο.

 
Αυτό είναι το σύνθημα όλο και περισσότερων καταθετών στην Ελλάδα και την Ιταλία. Οι καθημερινές ειδήσεις για επικείμενη χρεοκοπία και για τράπεζες που βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης προκαλούν τέτοιο φόβο, που πολλοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν τις καταθέσεις από τη χώρα τους και να τις καταθέσουν στο εξωτερικό.


Χρηματοκιβώτιο κάτω από την πισίνα…
Ακόμη και ξένες τράπεζες με υποκαταστήματα στις δύο αυτές χώρες δεν θεωρούνται ασφαλείς. Οι περισσότεροι αγοράζουν χρηματοκιβώτια και φυλάσσουν τις καταθέσεις τους στο σπίτι μέχρις ότου βρουν τρόπο να τις φυγαδεύσουν στο εξωτερικό.  Η φαντασία δεν έχει όρια.
«Κάποιος πελάτης μου», διηγείται τραπεζίτης στην Αθήνα. «μου είπε ότι φτιάχνει χρηματοκιβώτιο κάτω από τη πισίνα του σπιτιού του». Ο φόβος στην Ελλάδα είναι πιο έντονος λόγω των προειδοποιήσεων ότι η χώρα οδεύει στην χρεοκοπία αν μέχρι το Μάρτη η κυβέρνηση δεν διασφαλίσει την επόμενη δόση. Κι αν καταρρεύσει η χώρα, καταρρέουν μαζί της και οι τράπεζες. Αυτό το σενάριο τρόμου δεν έχει γίνει ορατό στους εκατομμυριούχους, αλλά και σε αυτούς με μικρομεσαία εισοδήματα.
Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε χρόνων, ορισμένες τράπεζες μάλιστα προσπαθούν να συγκρατήσουν την «διαρροή» προσφέροντας επιτόκια της τάξης του 5%, μάταια βέβαια. Οι πελάτες ενδιαφέρονται να διασφαλίσουν τα ευρώ τους αγοράζοντας ελβετικά φράγκα, αυστραλιανά δολάρια ή νορβηγικές κορώνες και φυσικά χρυσό. Όλα αυτά μαζί με τα ευρώ καταλήγουν σε χρηματοκιβώτια ή τραπεζικών θυρίδων. «Ο αριθμός των ενοικιασμένων θυρίδων στις τράπεζες είναι 5 φορές υψηλότερος από ότι πριν ένα χρόνο», λέει ο ίδιος τραπεζίτης.
...διαμέρισμα στο Βερολίνο
Αλλά και στους Ιταλούς εδραιώνεται ο φόβος ότι η υπερχρεωμένη χώρα τους δεν θα βγει σύντομα από την κρίση. Φέτος η Ιταλία πρέπει να εξασφαλίσει 450 δις ευρώ από τις αγορές για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, ένας ηράκλειος άθλος.
Σε αναζήτηση εξασφάλισης των καταθέσεων οι Ιταλοί έχουν άλλες προτιμήσεις από τους Έλληνες. Αναζητούν την τύχη τους στη γερμανική αγορά ακινήτων, που θεωρείται η πλέον ασφαλής στην Ευρώπη. Συνταξιούχοι, γιατροί, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και καθηγητές απευθύνονται σε μεσίτες για να αγοράσουν διαμερίσματα. Οι τιμές στο Λονδίνο τους είναι δυσπρόσιτες, γι αυτό κι αναζητούν μικρά διαμερίσματα στο Βερολίνο κάτω των 100.000 ευρώ. «Οι πωλήσεις των τελευταίων δυο μηνών έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία» λέει ο Φρεντερίκο Ράτσα από το Berlino Immobiliare. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου το γραφείο μας πούλησε 50 διαμερίσματα, όσο πουλάμε σε ένα μήνα». Την τάση επιβεβαιώνει και η Ανελίζε Φορνάρα από το μικρό μεσιτικό γραφείου m2square. «Έρχονται μαζικά. Ολόκληρα τμήματα της αγοράς ακινήτων βρίσκονται σε ιταλικά χέρια».
Ιταλοί τραπεζίτες στο Μιλάνο, τη Μπολόνια και σε άλλες μητροπόλεις προσπαθούν να υποβαθμίσουν την κατάσταση. Υποστηρίζουν ότι οι τραπεζικές καταθέσεις δεν έχουν μειωθεί εκεί τόσο, όσο στην Ελλάδα. Επικρίνουν μάλιστα τα ΜΜΕ ότι με τα δημοσιεύματά τους έχουν συμβάλει στο κλίμα ανασφάλειας των καταθετών. 
Σημ.axinosp:Μπουρλότο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: