Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος: «Ξεχάστε τα κεκτημένα»«Χωρίς την συμφωνία με την τρόικα και την παρεπόμενη χρηματοδότηση, η Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός κ.Λ. Παπαδήμος στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα την Τετάρτη με τους κοινωνικούς εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη.

Όπως τόνισε μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια των επαφών του ο κ. Παπαδήμος, «από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας κατά τις επόμενες εβδομάδες θα κριθούν τα πάντα», ενώ παράλληλα σημείωσε και πως οι επόμενοι τρεις μήνες και οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος.
Διάλογος χωρίς κόκκινες γραμμές
Εν όψει αυτών, ο Πρωθυπουργός τόνισε προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε» και «δεν μπορούμε να ξεκινάμε το διάλογο από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων, διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα».
«Εάν δεν κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι τα άλλα κράτη της ΕΕ και οι διεθνείς οργανισμοί θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν μια χώρα που δεν προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματά της», είπε ο κ. Παπαδήμος και συμπλήρωσε πως «εάν αυτό συμβεί, εάν η χρηματοδότηση των εταίρων μας διακοπεί, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά τραγικές για τα εισοδήματα των εργαζομένων, και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο».

«Πρέπει να δεχθούμε την μείωση εισοδημάτων»
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαδήμος, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα πιο σημαντικά κεκτημένα της χώρας μας, «τότε πρέπει να δεχτούμε μια μείωση των εισοδημάτων βραχυπρόθεσμα, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, και για την δημιουργία πρόσφορων συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας». Υπογράμμισε δε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «και αφού θα έχουμε διασφαλίσει το θεμελιώδες πλαίσιο σταθερότητας, μπορούμε να προσδοκούμε βάσιμα μια μεσοπρόθεσμη αύξηση των εισοδημάτων, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Θα χρειαστεί να δεχτούμε περιορισμένες θυσίες για να αποτρέψουμε μια καταστροφική έκβαση, να δώσουμε λίγα προκειμένου να μην χάσουμε τα πολλά».
Ανέφερε επίσης ο κ. Παπαδήμος ότι «αυτά δεν συνιστούν εκβιασμό, ούτε ψευδή διλήμματα, ούτε επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινής γνώμης, όπως ορισμένοι ενδεχομένως να σπεύσουν να πουν. Αυτά είναι χωρίς ωραιοποιήσεις η πραγματικότητα. Και οφείλω να εκθέσω ενώπιόν σας την πραγματική κατάσταση της χώρας, όσο οδυνηρή κι αν είναι η περιγραφή της».

Με βάση αυτά, ο Πρωθυπουργός ζήτησε:
- από τον επιχειρηματικό κλάδο, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, με πνεύμα κοινωνικής ευθύνης και διασφάλισης θέσεων εργασίας και
- από τα συνδικάτα, να προσαρμόσουν τα αιτήματά τους σε αυτή την δύσκολη συγκυρία υψηλής ανεργίας, προστατεύοντας το αγαθό της κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης, «που αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Εν όψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στα μέσα Ιανουαρίου, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η συζήτηση θα εστιαστεί στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012-15 και προσέθεσε ότι «από αυτήν εξαρτάται όχι μόνο η εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης του χρέους, αλλά εξαρτάται πλήρως η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας ως μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και είπε ότι «δεν είναι συνάρτηση ενός μόνο παράγοντα. Εξαρτάται από το εργασιακό κόστος, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, το φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση των υποδομών, την λειτουργία της δικαιοσύνης, την πάταξη της διαφθοράς, τα επίπεδα της παραγωγικότητας, την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών».
Προσέθεσε δε ότι σε όλους αυτούς τους τομείς «επιχειρούμε αλλαγές, ώστε αφενός να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των δυνάμεων που δρουν σήμερα στην οικονομία, και αφετέρου να προσελκυστούν νέες επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Δεν είναι μόνο το κόστος εργασίας καθοριστικός παράγοντας ανταγωνιστικότητας. Αλλά είναι και το κόστος εργασίας».

Πιέσεις για κατώτατο μισθό και ωριμάνσεις
Επιβεβαίωσε ο κ. Παπαδήμος ότι οι διεθνείς οργανισμοί και οι εταίροι έχουν θέσει σειρά θεμάτων προς επανεξέταση στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου, μεταξύ των οποίων ο ελάχιστος μισθός, ο 13ος - 14ος μισθός, οι αυτόματες ωριμάνσεις, που συνιστούν ετήσιες αυξήσεις ανεξάρτητες από την παραγωγικότητα και τις άλλες συνθήκες της οικονομίας, που οδηγούν σε σωρευτική διάβρωση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και διάφορες κανονιστικές ρυθμίσεις που επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα.
«Οι αποφάσεις που αφορούν συλλογικές συμβάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους όχι μόνο τα οφέλη για τους εργαζόμενους αλλά και τις επιπτώσεις για όσους δεν έχουν δουλειά», είπε ο κ. Παπαδήμος και συμπλήρωσε ότι μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων και των νέων ανέργων. «Το πρόβλημα αυτό συνδέεται με κανονιστικές ακαμψίες και δυσκολίες εισόδου στην αγορά εργασίας, συνδέεται επίσης με το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος της εργασίας», υπογράμμισε.

«Δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις»
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Πρωθυπουργός είπε ότι το χρονοδιάγραμμα του κοινωνικού διαλόγου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και ότι οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος του Ιανουαρίου. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για παρατεταμένες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.
Ως προς το ευρύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα, σημείωσε ότι στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει η αποτίμηση των εταίρων για το αν μπορούν να εξακολουθούν να στηρίζουν την οικονομία μας. «Υπάρχει ισχυρός σκεπτικισμός ως προς την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «εάν δεν κάνουμε σημαντικά βήματα, εάν δεν κερδίσουμε τις εντυπώσεις, η αξιολόγηση των εταίρων και της τρόικα δεν θα είναι θετική».

Σημ.axinosp:Δείτε βιασύνη για ξεπούλημα του Παπα-δήμιου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!! ΜΗΠΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ... ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ)!!
Ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση των πολιτών" πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.
Μιλώντας σήμερα στο κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα".
Συμπλήρωσε ότι "όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση.
Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί».
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ: ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΕΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΡΘΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt: ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΑΙ ΥΠΟ ...ΣΚΙΑΝ!! ΚΑΤΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΣΤΟΔΙΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ ΩΣ .... ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ !!