Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

«Σταματήστε τώρα τον πανικό. Αδειάζουν τα ταμεία μας !»


Έντονη η ανησυχία στα τραπεζικά επιτελεία από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών, που καταγράφηκαν το τελευταίο πενθήμεροΈντονη η ανησυχία στα τραπεζικά επιτελεία από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών, που καταγράφηκαν το τελευταίο πενθήμερο
Έντονη είναι η ανησυχία στα επιτελεία των μεγάλων ελληνικών τραπεζών από το κλίμα πανικού των πελατών τους, που καταγράφηκε – και εξακολουθεί σε μικρότερο βαθμό – τις τελευταίες μέρες.
Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης άρχισαν μαζικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ, αλλά και από τα γκισέ τον τραπεζών το πρωί της επομένης, από καταθέτες, οι οποίοι λειτουργούσαν με μηδενική ψυχραιμία, σπεύδοντας να αποσύρουν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ.
Το φαινόμενο εντάθηκε ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, όσο δηλαδή πλησίαζε η κρίσιμη ψηφοφορία και αυξανόταν η αβεβαιότητα. Όμως, και μετά από αυτό, μετά δηλαδή την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, το κλίμα δεν αποκαταστάθηκε.



«Η εικόνα αναξιοπιστίας της χώρας μας έχει περάσει και στο μέσο Έλληνα», σχολιάζει στο 24h.gr τραπεζικό στέλεχος, βλέποντας πως και τη Δευτέρα, αλλά ακόμη και χθες – σε μικρότερο, όμως, βαθμό – ο πανικός παρέμενε ο σύμβουλος των μικροκαταθετών.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι συνεχείς και αλλεπάλληλες δηλώσεις «ειδικών και μη» περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και περί χρεοκοπίας έχουν οδηγήσει την ψυχολογία των καταναλωτών σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που – ακόμη και όταν λαμβάνονται αποφάσεις όπως αυτή της Κυριακής – ουδείς πείθεται ότι το πρόβλημα οδεύει προς τη λύση του.
Για το σκοπό αυτό, οι τραπεζίτες ζητούν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα και να μην πλανάται ο φόβος της χρεοκοπίας πάνω από την αγορά.
Ακόμη, όμως, και αν συμβεί αυτό, άλλα στελέχη εκφράζουν το φόβο ότι οι εκροές καταθέσεων δεν θα σταματήσουν. «Οι αυξημένοι φόροι, κυρίως στα ακίνητα, αναγκάζουν πολλούς ιδιοκτήτες να καίνε το λίπος τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μην αναγκαστούν να πουλήσουν τις περιουσίες τους», σχολιάζουν και προσθέτουν με αγωνία ότι «με δεδομένο πως οι φόροι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, οι καταθέσεις θα κάνουν φτερά».
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούν τις επόμενες μέρες – με την τηλεδιάσκεψη σήμερα και το Eurogroup πιθανότατα τη Δευτέρα – ως τις πλέον καθοριστικές για την αποκατάσταση της ψυχολογίας των καταναλωτών.
Νεκτάριος Β. Νώτης
24h NewsRoom
Σημ. axinosp:Όταν θα καταλάβουν οι Έλληνες ότι τους φάγατε τα λεφτά των καταθέσεων, θα σας λιντσάρουν λαμόγια Τραπεζίτες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: