Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Άκερμαν: Μυθοπλασία η εθνική πολιτική στη νομισματική ένωση – Απαραίτητη η περαιτέρω ενοποίηση – Διαφορετικά η Ευρώπη δεν έχει καμία πιθανότητα απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα


Ειδικό αφιέρωμα έχει η γερμανική εφημερίδα Bild στα εργαλεία που χρειάζεται η Ευρώπη του μέλλοντος, στο οποίο ο Γιόζεφ Άκερμαν διαπιστώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει μια εποχή κρίσης που πρακτικά οδηγεί τις χώρες που πλήττονται σε σκληρές περικοπές και τις υπόλοιπες όπως η Γερμανία σε επιβάρυνση δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όπως σημειώνει ο κορυφαίος τραπεζίτης, πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα, καθώς μόνο μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να παρέμβει στους διεθνείς κανόνες και να παίξει σημαντικό ρόλο. Μόνες τους οι χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας δεν έχουν καμία πιθανότητα απέναντι στις ΗΠΑ και Κίνα.

Η κρίση χρέους, τονίζει, κατέδειξε με σαφήνεια ότι οι οικονομικές εξελίξεις σε μεμονωμένα ευρωπαϊκά κράτη δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση αλλά επιφέρει εν μέρει - σοβαρές επιπτώσεις στους εταίρους τους.
Ο κ. Άκερμαν τονίζει πως η ιδέα ότι σε μια νομισματική ένωση θα μπορούσε να παραμείνει η πολιτική εθνική υπόθεση και απαιτείται μόνο ένας χαλαρός συντονισμός, αποδείχτηκε τελικά μυθοπλασία. Προϋπόθεση για τη σταθερότητα του ευρώ και την ευημερία της Ευρώπης στο σύνολό της είναι η σταθερότητα στο επίπεδο όλων των κρατών - μελών.
Γι αυτό, υποστηρίζει, «χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αρμονία στις εθνικές οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικών καθώς και ένα αξιόπιστο όριο δανεισμού. Διακυβερνητικές συμφωνίες, όπως το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται αυτόματες, αυστηρές κυρώσεις και στενή επίβλεψη σε υπερεθνικό επίπεδο».
Κρίνει ότι για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να μεταφερθεί επιπλέον εθνική κυριαρχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προσαρμοστούν αναλόγως τα Συντάγματα των χωρών - μελών. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αποδεχθούν ότι είναι μέρος ενός έθνους-κράτους αλλά και μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας.
Στο πλαίσιο αυτό η περαιτέρω μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε επίπεδο ΕΕ, δεν είναι άλλη μια θυσία, αλλά κέρδος.
Χωρίς την Ευρώπη που θα ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο δεν υφίσταται – ιδιαίτερα για τη Γερμανία - ένα επιτυχημένο μέλλον. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά και πολιτισμικά.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Το μέλλον της Ευρώπης δεν περιλαμβάνει ούτε ΕΕ, ούτε ΕΚΤ, ούτε Άκερμαν, όσο και να χτυπιούνται οι τοκογλύφοι !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: