Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Bloomberg: «H Ευρώπη ετοιμάζει το διαζύγιό της με την Ελλάδα»



Για δίλημμα των Ευρωπαίων κάνει λόγο το Bloomberg το οποίο αναφέρει ότι η χώρα μας είναι στην κόψη του ξυραφιού, καθώς το άλλωτε θέμα-ταμπού της εξόδου μας από το ευρώ είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αφού δεσμεύθηκαν πριν από δύο χρόνια να απομακρύνουν την Ελλάδα από τον γκρεμό ταλαντεύονται τώρα ανάμεσα σε δύο επιλογές: να παράσχουν νέα βοήθεια σε μια οικονομία που στραγγαλίζεται ή να διακινδυνεύσουν μια πρωτοφανή χρεοκοπία που πιθανόν να ωθήσει εκτός ευρωζώνης τη χώρα και να προκαλέσει νέες αναταραχές στις αγορές», αναφέρει σε δημοσίευμα το Bloomberg.


Διαζύγιο της Ευρώπης με την Ελλάδα
Το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει πως το θέμα που ήταν άλλοτε ταμπού, δηλαδή η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη, αποτελεί πλέον θέμα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, όπως έδειξαν και οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φριντέν.
Μάλιστα η εκτίμηση του Bloomberg είναι πως «αυτή η νίκη ίσως αποδειχθεί πολύ σύντομα Πύρρειος αν η χώρα δεν καταφέρει να ανακόψει ή ακόμα καλύτερα να αντιστρέψει την καθοδική πορεία της οικονομίας».
«Σκεφτείτε σε τι επίπεδο ύφεσης έχει περιέλθει η Ελλάδα: τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με 12 μήνες πριν, όταν ήδη βρισκόταν σε βαθιά ύφεση, η ανεργία ανήλθε στο 20,9% τον Νοέμβριο, σχεδόν το τριπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, το 48% των νέων δεν έχουν δουλειά, ενώ πολλοί από αυτούς που εμφανίζονται ως εργαζόμενοι δεν αμείβονται» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Κι αν το 70% των Ελλήνων εμφανίζονται ακόμα θετικοί προς την παραμονή της χώρας στο ευρώ (...) είναι πλέον οι υπόλοιπες χώρες αυτές που έχουν αρχίσει τους υπαινιγμούς για το πιθανό διαζύγιο» αναφέρει το άρθρο.
Σημ.axinosp:Τα διαζύγια μπορούν να προκαλέσουν οικονομική καταστροφή, αν το ένα από τα δύο μέρη των εμπλεκόμενων στο διαζύγιο, γουστάρουν με χίλια να σε ξεσκίσουν οικονομικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: