Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε ΄C΄ από ΄CCC΄

Η Fitch Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε C από CCC. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε ξένο νόμισμα επιβεβαιώνεται σε C.

Η υποβάθμιση έρχεται ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup για το δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα, στο οποίο περιλαμβάνεται το PSI, αλλά και μετά από την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για τους όρους της προτεινόμενης ανταλλαγής ομολόγων.


Η υποβάθμιση είναι στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του οίκου στις 6 Ιουνίου του 2011, στην οποία είχε παρουσιάσει το τι θα κάνει σε περίπτωση ανταλλαγής κρατικού χρέους.

Σύμφωνα με τη Fitch, η ανακοίνωση του Eurogroup αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και του ιδιωτικού τομέα για τους γενικούς όρους της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στην προσφορά ανταλλαγής, που περιλαμβάνει ονομαστικό κούρεμα 53,5% στην ονομαστική αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Κατά την άποψη της Fitch η ανταλλαγή, εάν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει ‘distressed ανταλλαγή χρέους’ (DDE) σύμφωνα με τα κριτήριά της. Κατά συνέπεια η αξιολόγηση του IDR υποβαθμίστηκε σε ΄C΄ από ΄CCC΄ γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή η χρεοκοπία στο άμεσο χρονικό διάστημα. Ο οίκος προχώρ5ησε παράλληλα σε ανάλογη υποβάθμιση των ομολόγων που χρησιμοποιηθούν στην ανταλλαγή. 

Η Fitch θεωρεί πως η πρόταση για τη μείωση του ελληνικού χρέους μέσω ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές, εάν ολοκληρωθεί, αποτελεί χρεοκοπία, και θα έχει αποτέλεσμα την υποβάθμιση του IDR σε΄Restricted Default΄ (΄RD΄) μετά την ολοκλήρωση. 

Οι αξιολογήσεις των κρατικών ομολόγων που επηρεάζονται από την ανταλλαγή, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν προσφέρονται αλλά αναδιαρθρώνονται στο πλαίσιο των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs), θα υποβαθμιστούν σε΄D΄ (΄default΄). 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής με την έκδοση νέων ομολόγων, η αξιολόγηση της Ελλάδας θα μετακινηθεί από την κατηγορία ΄RD΄ σε επίπεδο ανάλογο με την ανάλυση του οίκου για τη δομή της μετά τη χρεοκοπία και το πιστωτικό προφίλ.

Η Fitch θεωρεί την επιβολή των CACs ως μια σημαντική αρνητική μεταβολή στους όρους και τις προϋποθέσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο της επικείμενης ανταλλαγής χρέους και επιβεβαιώνει την εκτίμησή της ότι η ανταλλαγή θα είναι distressed και de facto υποχρεωτική για τους ιδιώτες κατόχους των ελληνικών ομολόγων. 
Παρόλα αυτά, το κύριο πιστωτικό γεγονός είναι η ίδια η ανταλλαγή, και η Fitch θα αξιολογήσει την Ελλάδα και τους τίτλους της αντιστοίχως.


Πηγή:www.capital.gr
Σημ.axinosp: Τίτλοι τέλους στους Μάγους της Ελληνικής οικονομίας, θα φάτε πολύ ξύλο τελικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: