Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

«Εχθρός» θεωρείται η Γερμανία


Ακρως ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που έγινε στη χώρα μας για το περιοδικό «Επίκαιρα» από τη VPRC και επιχειρεί να ανιχνεύσει τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία, υπό το κράτος της ασκούμενης από την κυβέρνηση Μέρκελ πολιτικής προς την Ελλάδα. Οσο και αν τα δημοσκοπικά ευρήματα ήταν αναμενόμενα για όποιον διατηρεί στοιχειώδη επαφή με τις διαθέσεις της ελληνικής κοινής γνώμης, εντυπωσιάζουν τα υψηλότατα ποσοστά απόρριψης της πολιτικής του Βερολίνου, τα οποία θα έπρεπε να απασχολήσουν τους Γερμανούς ιθύνοντες.
«Εχθρική ή φιλική χώρα προς την Ελλάδα θεωρείτε τη Γερμανία;», ήταν μία από τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης. «Εχθρική» απάντησε το 76% των ερωτηθέντων! Μόλις το 8% τη θεωρεί «φιλική» χώρα, ενώ το 11% δεν τη θεωρεί ούτε φιλική ούτε εχθρική και το 5% δεν εξέφρασε γνώμη. Τρεις στους τέσσερις Ελληνες, δηλαδή, θεωρούν τη Γερμανία εχθρική χώρα και μόνο ένας στους... δώδεκα (!) τη θεωρεί φιλική.


Υπάρχουν και χειρότερα. Το 81% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί πως η Γερμανία, με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα, προσπαθεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη με οικονομικά μέσα, άποψη στην οποία αντιτίθεται μόλις το 15% όσων ερωτήθηκαν.
Μάλιστα το 77% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό «Τέταρτο Ράιχ» της ασκούμενης σήμερα γερμανικής πολιτικής, με το 15% και πάλι να αντιτίθεται.
Υπό το πρίσμα αυτών των απαντήσεων δεν εκπλήσσει βεβαίως το ότι το 79% εκτιμά ως αρνητικό τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη έναντι του 12% που τον βρίσκει θετικό. Αναμενόμενο, φυσικά, και το υπέρμετρα υψηλό ποσοστό των Ελλήνων που έχουν αρνητική γνώμη για την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, το οποίο ανέρχεται στο 81%, ενώ θετική γνώμη για τη Γερμανίδα καγκελάριο έχει μόνο το 10%.
Είναι εξόφθαλμο ότι η ασκούμενη γερμανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας ενεργοποιεί αντιγερμανικά αντανακλαστικά στον ελληνικό πληθυσμό (όπως άλλωστε αναβιώνει και ανθελληνικά στερεότυπα στη γερμανική κοινή γνώμη). Περίπου το 80% των ερωτηθέντων εξέφρασαν αρνητικά συναισθήματα για τη Γερμανία. Το 41% εξ αυτών οργή, το 10% απογοήτευση, το 6,4% φόβο και ούτω καθεξής. Λιγότερο από το 10% εκδήλωσε θετικά συναισθήματα - από αυτούς το 3,7% θαυμασμό, το 2,2% σεβασμό, το 1,5% συμπάθεια...
Παρά τη σοβαρή ζημιά που έχει γίνει στις ελληνογερμανικές σχέσεις, εξαιτίας της πολιτικής του Βερολίνου, η κατάσταση είναι ακόμη διορθώσιμη. Αν αλλάξει η γερμανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα -ιδίως από μια κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών και των Πράσινων, ώστε να αποσυρθούν από τις ηγετικές θέσεις η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, που προσωποποιούν στις συνειδήσεις των Ελλήνων τη γερμανική εχθρότητα κατά της χώρας μας- είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία, έστω και αν για να γίνει αυτό θα απαιτηθούν κόπος και χρόνος.
Μέσα στο πλαίσιο των πιέσεων του Βερολίνου προς την Ελλάδα και της επιβολής σκληρότατων όρων για τη χορήγηση δανείων, έχουν αναβιώσει σε έκταση που προκαλεί κατάπληξη σε ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό οι απαιτήσεις για την καταβολή στη χώρα μας από τη Γερμανία πολεμικών αποζημιώσεων.
Το εκπληκτικό ποσοστό του 91% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων για τα δεινά που προκάλεσε η γερμανική ναζιστική κατοχή. Μόνο το 4% έχει αντίθετη άποψη.
Το επίσης εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό του 87% έχει την άποψη ότι η Αθήνα πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την αποπληρωμή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου που είχαν επιβάλει στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά την περίοδο του 1941-44 και το οποίο συνέτεινε στο να πεθάνουν από την πείνα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες. Ιδίως στην Αθήνα.
«ΧΑΝΤΕΛΣΜΠΛΑΤ»
Σοκ των Γερμανών από τις απαντήσεις
Θορυβημένη εμφανώς από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ήταν χθες η μεγαλύτερη ημερήσια οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, η «Χάντελσμπλατ». Φαίνεται ότι μόλις τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν οι Γερμανοί ότι ο ραγδαία εξαπλούμενος στην Ελλάδα αντιγερμανισμός, εξαιτίας της απαράδεκτα ταπεινωτικής πολιτικής του Βερολίνου, δεν αποτελεί περιθωριακό φαινόμενο, όπως νόμιζαν. «Το επιβληθέν πρόγραμμα λιτότητας επί της υπερχρεωμένης Ελλάδας αφήνει πίσω του βαθιά ίχνη στη σχέση ανάμεσα στους Ελληνες και τους Γερμανούς», υπογραμμίζει, αρχίζοντας το ρεπορτάζ εκτενούς παρουσίασης των δημοσκοπικών ευρημάτων. «Πριν από έξι χρόνια το 78% των Ελλήνων περιέγραφε τη Γερμανία ως ''ιδιαιτέρως συμπαθή''», αναπολεί μελαγχολικά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ....ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ axinosp ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ?

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΥΛΗΠΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΣΥΛΗΠΤΗ Η ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΑΠΑΤΗ,ΟΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ,ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΥ.
ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΛΕΚΙΝΟ ΚΟΥΙΚ,ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΜΑΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΚΟΥΙΚ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Μ.Ο.Π. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 3ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ axinosp ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΓΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ,ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Ο ΚΟΛ,Ο ΣΑΝΤΕΡ, Ο ΜΙΤΤΕΡΑΝ, Ο ΝΤΕΛΟΡ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ.
ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΣΡΛΑΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ LSD ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΥ,ΤΟΤΕ,ΠΟΥ ΔΙΑΓΟΥΜΙΣΤΗΚΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΡΟΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ,ΠΟΥ ΗΝΤΟΥΣΑΝ ?
ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ,ΠΟΥ ΗΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΟΥΙΚΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΑΙΟΙ?
ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΙΚΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΩΘΕ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21.
ΟΜΩΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΚΕΛΑΗΔΟΥΣΕ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΖΟΥΜΠΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 02 ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΤ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΗΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟ?
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΛΑΝΔΟΙ.
ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣΑΕΙ,Η,ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ.
ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΜΠΑ,ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΥΜΠΑΣΙΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ.ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ.
--------------------------------
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ(ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ,Ο ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΣΡΕΝΤΕΡ,ΟΣΙΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΟΣΚΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΙΝΧΕΛ ΚΑΙ ΙΣΣΙΝΓΚ)ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΣΑΝΕ ΜΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ/ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ/ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ,ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΧΤΙΖΑΝΕ ΣΤΗ ΑΜΜΟ,ΠΟΥ ΗΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΙΑΛ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ?

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΜΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ,ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ,ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ (ΕΥΡΩ)ΠΗΔΗΜΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Μερικά σχόλια για το παραπάνω σχόλιο:

Οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι δίνανε με το ένα χέρι 1 ευρώ,
και πέρνανε με το άλλο 3
(εμπορικό ισοζύγιο, εξοπλιστικά προγράμματα, καταλυτικά αυτοκίνητα,
ΟΤΕ, κλπ κλπ).
Μαλάκες δεν ήταν.
Καμιά επένδυση κάνανε;(για να στο πω καπιταλιστικά)
Κανένα εργοστάσιο ανοίξαν, εδώ στα φθηνά μεροκάμματα;
Ξενοδοχεία μόνο και κρουαζιερόπλοια...

Οι Γερμανοί ούτε φίλοι μας είναι, ούτε εχθροί μας.
Τα συμφέροντά τους κοιτούσαν, και κοιτάνε (μαγκιά τους).

Στα συμφέροντά τους προβλέπεται (σχετικά) ισχυρό ευρώ.
Άρα όχι ευρομόλογα που θέλει η δικιά μας άρχουσα τάξη
(δηλαδή να τυπώνουν χρήμα όποτε τους γκαβλώσει, και μετά να ορμάνε στην πιατέλα σαν τα γουρούνια,
να το κατασπαταλούνε, και να γίνεται υποτίμηση του νομίσματος.
Όπως δηλαδή γινόταν με τη δραχμή).
Γι αυτό και τα παπαγαλάκια της ντόπιας πλουτοκρατίας, που αναφέρεις,
τα έχουν βάλει με τους Γερμανούς.

Όπως, παράδειγμα, αν ο Κόκκαλης δεν έπαιρνε την τάδε εργολαβία,
θα ξεσήκωνε τον κόσμο του Ολυμπιακού,
γιατί αδικιέται η ομάδα.

Ουσιαστικά, σε αυτή την αναδιάρθρωση-ισχυροποίηση του καπιταλισμού, και ξαναμοίρασμα της πίτας
(που κάποιοι αφελείς αναφέρουν ως «κρίση»),
οι Γερμανοί πλουτοκράτες, είπαν στους Έλληνες πλουτοκράτες:
«Κόψτε το λαιμό σας. Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας.»

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΕΝΑ, ΕΣΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΝΤΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΙΑ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΝΤΕ, ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΙΟΝ ΤΡΙΑ.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ.
ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΓΚΑΙΟΙ ,ΟΙ ΚΟΥΙΚΑΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΟΥΡΟΥΝΟΜΟΥΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ?
ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ.
ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ,ΑΠΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΜΜΕΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΙΚΗΣ ΣΠΑΝΟΜΑΡΙΑΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΗ........