Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δημοψήφισμα στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία θα διοργανώσει δημοψήφισμα για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι στο κοινοβούλιο. Έπειτα από διαβουλεύσεις, ο γενικός εισαγγελέας, ο οποίος είναι αρμόδιος να συμβουλεύει την κυβέρνηση για συνταγματικά ζητήματα, "αποφάσισε να διοργανώσει δημοψήφισμα για το θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ζητηθεί από τον ιρλανδικό λαό να εγκρίνει την επικύρωση αυτής της συνθήκης", δήλωσε ο Κένι.

Ο γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι ένα δημοψήφισμα "είναι απαραίτητο για την επικύρωση" του συμφώνου "επειδή αυτό αποτελεί ένα ειδικό εργαλείο εκτός της αρχιτεκτονικής της συνθήκης της ΕΕ".

Στα τέλη Ιανουαρίου, οι 25 από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο θα υποχρεώνει κάθε χώρα να εγγράψει στους νόμους της έναν "χρυσό κανόνα" ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που εάν δεν γίνεται σεβαστός η χώρα θα βρίσκεται αυτομάτως εκτεθειμένη στην αντιμετώπιση κυρώσεων.

Το σύμφωνο αυτό θα εφαρμοστεί στις 17 χώρες μέλη της ευρωζώνης, όπως και στις άλλες χώρες της ΕΕ που το επιθυμούν.

Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ιρλανδίας αναμένεται να παρακολουθήσουν στενά τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο στη χώρα αυτή, η οποία απέρριψε δύο φορές στο παρελθόν ευρωπαϊκές συνθήκες (της Νίκαιας το 2001 και της Λισαβόνας το 2008).
Οι συνθήκες αυτές χρειάστηκε να υποβληθούν για δεύτερη φορά σε δημοψήφισμα προκειμένου να εγκριθούν.

Πιέσεις στο ευρώ από την απόφαση της Ιρλανδίας για δημοψήφισμα

Πιέσεις προκαλεί στο ευρώ η απόφαση της Ιρλανδίας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την κύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν 1,3406 δολάρια από το επίπεδο των 1,3411 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3454 δολ. 
express
Σημ.axinosp:Εδώ η ληστοσυμμορία της Κατοχικής κυβέρνησης και των τοκογλύφων δεν επιτρέπει εκλογές γιατί κάνει κακό στις αγορές, για δημοψηφίσματα θα μιλάμε τώρα !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: