Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι τράπεζες αποδομούνται, κατακρημνίζονται στο ΧΑ, δέχονται πολιτικές και επιχειρηματικές επιθέσεις – Όλα αυτά αποτελούν σημάδια παρακμής και εκφυλισμού – Το τραπεζικό σύστημα με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευθεί….


Ουδέποτε το  τραπεζικό σύστημα είχε βρεθεί σε τόσο δυσχερή θέση στην νεότερη ιστορία του.
Οι τράπεζες αποδομούνται λόγω της κατάρρευσης του ελληνικού κράτους και του haircut στο χρέος.......
Το πολιτικό σύστημα κατέστησε το ελληνικό χρέος και τραπεζικό πρόβλημα.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει πρόβλημα και όλα όσα συμβαίνουν εσχάτως δεν αποτελούν τίποτε άλλο ακραία σημάδια παρακμής και εκφυλισμού.
Οι τράπεζες αποδομούνται καθώς η πολιτική εξουσία θεωρεί αντίπαλο δέος τον τραπεζικό κλάδο.
«Οι κακοί τραπεζίτες που δεν βοηθούν την πραγματική οικονομία» η μόνιμη αυτή επωδός αποτελεί την χειρότερη προπαγάνδα που έχει χρησιμοποιηθεί για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, την κοινωνία.
Η κοινωνία εύκολα θα στοχοποιήσει τους τραπεζίτες και τις τράπεζες αλλά η κοινωνία θα κάνει λάθος αν υιοθετήσει μια επιθετική στάση εις βάρος των τραπεζών.
Οι τράπεζες δεν είναι εχθρός είναι σύμμαχος της κοινωνίας.
Εχθρό της κοινωνίας τον θεωρεί το καταρρέον πολιτικό σύστημα και οι ασυνεπείς πολίτες οι οποίοι αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους ρίχνουν το βάρος της ασυνέπειας τους στο τραπεζικό σύστημα.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά χρηματιστηριακά ο τραπεζικός κλάδος έχει καταρρεύσει. Μόνο η Εθνική έχει απολέσει το 43% της αξίας της από τα πρόσφατα υψηλά.
Η Alpha bank από τα πρόσφατα υψηλά της καταγράφει πτώση 54% από τα υψηλά στα 1,90 ευρώ περίπου.
Αναλογικά και οι υπόλοιπες τράπεζες έχουν χάσει 50% με 65% από τα πρόσφατα υψηλά.
Η χρηματιστηριακή κατακρήμνιση του κλάδου έχει αιτιολογία.
Το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης είναι νεφελώδες και ασαφές αν τα κίνητρα είναι ταυτόχρονα και αντικίνητρα.
Όλοι εστιάζονται στο αν οι παλαιοί μέτοχοι θα λάβουν κίνητρα, αν δηλαδή θα πάρουν 3 ή 4 ή περισσότερα warrants ή αν τα CoCos είναι 10% ή 20% ή 30% που επιθυμούν οι τραπεζίτες.
Αυτά είναι δευτερεύοντα. 

Για να ενεργοποιηθούν τα warrants θα πρέπει οι παλαιοί μέτοχοι να έχουν κεφάλαια να τα ενεργοποιήσουν και αυτό που είναι βέβαιο οι παλαιοί μέτοχοι έχουν αποδυναμωθεί κεφαλαιακά.
Οι τράπεζες θα χρειαστούν 20 με 25 δις ευρώ τουλάχιστον νέα κεφάλαια και το ερώτημα είναι το ΤΧΣ θα καταβάλλει έως το 90% των κεφαλαίων αυτών, στο μέλλον οι παλαιοί μέτοχοι θα καταφέρουν να ανακτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.
Όμως ακόμη και αυτή η παράμετρος έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς σε πρωτεύουσα θέση βρίσκεται η βασική ανησυχία του συστήματος.
Θα είναι η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση; Θα είναι η τελευταία απομείωση χρέους και χρεοκοπία ή η προτελευταία;
Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι θα υπάρξει και νέο haircut στο χρέος που θα οδηγήσει σε νέο κύκλο ανακεφαλαιοποίησης τις τράπεζες.
Άρα η τωρινή ανακεφαλαιοποίηση θα είναι προτελευταία θα ακολουθήσει και άλλη μεγάλης κλίμακας ανακεφαλαιοποίηση.
Η παράμετρος αυτή είναι ο βασικός κίνδυνος αποσταθεροποίησης των τραπεζών και της οικονομίας.
Όμως ενώ οι συστημικοί κίνδυνοι αυξάνονται για τις τράπεζες, αυξάνονται και οι πολιτικές και επιχειρηματικές επιθέσεις κατά των τραπεζών.
Τα οργανωμένα συμφέροντα πολιτικών και επιχειρηματιών που κρύβονται πίσω από την επίθεση στην Πειραιώς έχουν ως στόχο να πλήξουν καίρια θεσμικούς παράγοντες και να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Θα επικαλεστούν για μια ακόμη φορά το εύκολο επιχείρημα ότι οι κακοί τραπεζίτες ευθύνονται ενώ το πολιτικό σύστημα αγωνιά για την κοινωνία.
Είναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα.
Κατά την άποψη μας όλα αυτά είναι επικίνδυνα σημάδια παρακμής και εκφυλισμού που αν δεν αλλάξουν άμεσα οι ισορροπίες μπορεί να δούμε και πολύ χειρότερα.
Αν η πολιτεία θέλει να προσβλέπει στο μέλλον της κοινωνίας θα πρέπει να διαφυλαχθεί ο θεσμός του τραπεζικού συστήματος.
Αν οι δυνάμεις της απαξίωσης κυριαρχήσουν να θυμάστε η βίαιη χρεοκοπία θα έρθει και θα είναι πολύ χειρότερη της Αργεντινής.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Οι Τραπεζίτες μόλις πάρουν το ζεστό χρήμα από το PSI, θα την κάνουν για το δουκάτο του Λουξεμβούργου και άντε να τους βρεις μετά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: