Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Σε αγορές κρατικού χρέους προχωρεί η Φέντεραλ Ριζέρβ

Οι επενδυτές που τοποθετούν σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα (Treasuries) θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για δύσκολους καιρούς. Αυτή η εβδομάδα προμηνύεται κρίσιμη για τους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, ειδικά στην περίπτωση που οι αξιωματούχοι της Φέντεραλ Ριζέρβ επιφυλάσσουν εκπλήξεις κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.
Με τα επιτόκια στις ΗΠΑ σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα, οι αξιωματούχοι της Fed αναμένεται να εστιάσουν στη λήψη μη-συμβατικών μέτρων -τη λεγόμενη ποσοτική νομισματική πολιτική- ώστε να ενισχύσουν την προσφορά χρήματος και να βοηθήσουν την οικονομία να εξέλθει της ύφεσης.
Οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους σε οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση της Fed όσον αφορά την ιδέα αγοράς κρατικών ομολόγων μεγάλης διάρκειας. Οι αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη σκέψη στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, όμως στη συνάντηση του Ιανουαρίου φάνηκε ότι υπαναχώρησαν.
Μέχρι στιγμής, η Fed έχει εστιάσει σε πρωτοβουλίες για την αγορά ομολόγων ημικρατικών οργανισμών και χρεογράφων εξασφαλισμένων με υποθήκες, ως έναν τρόπο για τη διατήρηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων σε χαμηλά επίπεδα. Το πρόγραμμά της για την τόνωση του δανεισμού προς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις αρχίζει να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής αυτή την εβδομάδα.
Ταυτοχρόνως όμως, πληθαίνουν οι φήμες ότι η Fed μπορεί να θίξει και πάλι την ιδέα αγοράς κρατικών ομολόγων (Treasuries) στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, δεδομένης της επιτυχίας που έχει σημειώσει ανάλογο πρόγραμμα που εφήρμοσε την προηγούμενη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας, αποτελώντας -μέχρι στιγμής- την πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που έχει προχωρήσει φέτος σε αγορές κρατικού χρέους.
«Η κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας ανεβάζει τον πήχη για τη Fed», τονίζει ο Μπράιαν Έντμοντς της Cantor Fitzgerald. «Δεν νομίζω ότι η Fed έχει και πολλές επιλογές», καταλήγει ο κ. Έντμοντς.
Τυχόν σημαντικές αλλαγές στη συνοδευτική ανακοίνωση της Fed θα μπορούσε να οδηγήσει σε έντονες διακυμάνσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μεγάλης διάρκειας, και αυτό διότι οι αγορές κρατικού χρέους εκλαμβάνονται ως ένας τρόπος διατήρησης των επιτοκίων στεγαστικών δανείων σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και συρρίκνωσης της διαφοράς απόδοσης μεταξύ κρατικών και εταιρικών ομολόγων.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/17/1641649.htm
Σημ.axinosp:Ότι μαλακία κάνει ο Μπράουν θα την κάνουν και οι Αμερικάνοι , σε λίγο η αδελφοποίηση με τη Ζιμπάμπουε και τον πληθωρισμό της θα είναι γεγονός !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: