Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΝΙΛ ΜΠΑΡΟΦΣΚΙ : Εριξε «βόμβα» 23,7 τρισ. δολ. στην Ουάσιγκτον

Σ’ αυτό το αστρονομικό ποσό προβλέπει ότι θα ανέλθει το συνολικό κόστος της οικονομικής κρίσης για τις ΗΠΑ ο γενικός επιθεωρητής του πακέτου στήριξης των τραπεζών

Ζωρζετ Ζολωτα
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έσπευσε να διευκρινίσει αυτήν την εβδομάδα ότι είναι φουσκωμένες οι εκτιμήσεις του Νιλ Μπαρόφσκι για τον συνολικό «λογαριασμό» των 23,7 τρισ. δολαρίων που θα επωμισθούν οι ΗΠΑ μέχρι να εξέλθουν από την ύφεση. Το υπουργείο εξήγησε ότι δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά στοιχεία που έχουν υποθηκευθεί ως εγγύηση για τα κονδύλια μαμούθ που έχει χορηγήσει η αμερικανική κυβέρνηση στις τράπεζες, ούτε περιλαμβάνονται προμήθειες και μερίσματα που αναλογούν στους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, ωστόσο, ο 38χρονος γενικός επιθεωρητής του πακέτου TARP των 700 δισ. δολαρίων για στήριξη των τραπεζών κέρδισε τις εντυπώσεις. Υπολογίζει ότι το κόστος για τους φορολογούμενους από το σύνολο των προγραμμάτων και εγγυήσεων που έχουν εκχωρηθεί για να εξέλθει η οικονομία των ΗΠΑ από τη βαθύτερη ύφεση των τελευταίων επτά δεκαετιών και για την αναγέννηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου θα φθάσει στο ποσό των 23,7 τρισ. δολαρίων.

«Αυτές οι εκτιμήσεις αφορούν μια σειρά πιθανοτήτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Αντριου Γουίλιαμς. Ακόμη και για τους καταστροφολόγους, όμως, δεν θα ήταν καθόλου επιθυμητό να επαληθευτούν οι «εκτιμήσεις Μπαρόφσκι», ιδιαίτερα όταν το αμερικανικό κράτος έχει ήδη υπερβεί τις δυνάμεις του. Τα ομόλογα 2 τρισ. δολαρίων που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα αποτελούν ρεκόρ, αλλά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές όταν η ανεργία βρίσκεται στο 9,5% και η εγχώρια κατανάλωση τροφοδοτεί την παγκόσμια οικονομία.

Ο Μπαρόφσκι ανέλαβε την εποπτεία του TARP όταν ο αρμόδιος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, Ερικ Τόμσον, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το εάν μπορεί ο ίδιος να αναλάβει την εποπτεία ενός τόσο περίπλοκου προγράμματος. (Το ψήφισμα του σχετικού νομοσχεδίου δίχασε το κοινοβουλευτικό σώμα των ΗΠΑ, προτού εγκριθεί τον Οκτώβριο επί διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους του νεότερου). Απόφοιτος Οικονομικών από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας και Νομικής από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κ. Μπαρόφσκι εργαζόταν στη γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Σε έκθεση που υπέβαλε στην επιτροπή εποπτείας και κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, θέτει ανοικτά στο στόχαστρο τους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών στην εφαρμογή του TARP. Εκεί αναφέρεται ότι το υπουργείο απέτυχε κατ' επανάληψη να υιοθετήσει συστάσεις του ιδίου για να διαφυλαχθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία πάνω στην εφαρμογή του TARP. Ως αποτέλεσμα, οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να διαμορφώσουν ξεκάθαρη εικόνα για πώς έχουν αξιοποιηθεί τα κεφάλαια αυτά. Τον Iανουάριο, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε υποσχεθεί ότι η κοινή γνώμη θα ενημερώνεται για το πώς δαπανάται ακόμη και το τελευταίο σεντ για τη στήριξη της οικονομίας. Και η ανεπάρκεια στην πληροφόρηση του κοινού δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην άσκηση κριτικής από την αντιπολίτευση, δηλαδή το κόμμα των Ρεπουμπλικανών. «Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για τη συστηματική και λεπτομερή πληροφόρηση των Αμερικανών», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Ντάρελ Ισα, μέλος της επιτροπής.

Ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα, συνειδητά ή ασυνείδητα, οι εκτιμήσεις του κ. Μπαρόφσκι είναι τρομακτικές. Στα 23,7 τρισ. δολάρια περιλαμβάνονται προγράμματα 2,3 τρισ. δολαρίων που έχουν δρομολογηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εγγύησης καταθέσεων, η οποία αναλαμβάνει την κάλυψη των καταθετών σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας, όπως και την εκκαθάριση των δραστηριοτήτων της. Υπολογίζονται, επίσης, κεφάλαια 7,2 τρισ. δολαρίων που έχουν δοθεί για τη στήριξη των Fannie Mae και Freddie Mac -των στεγαστικών εταιρειών που πέρασαν στον έλεγχο του κράτους το περασμένο φθινόπωρο- και άλλων θεσμικών οργανισμών της οικονομίας. Επιπροσθέτως, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ έχει δεσμεύσει 6,7 τρισ. δολάρια για την ενίσχυση της ρευστότητας του διατραπεζικού συστήματος, αν και η «επιχείρηση» αυτή δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση του δανεισμού επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στοιχεία του Bloomberg έδειξαν ότι ο νέος δανεισμός των νοικοκυριών μειώθηκε στα εισοδήματα μετά φόρων κατά 128% το πρώτο τρίμηνο του 2009 από πέρυσι, κάτι που καταδεικνύει ότι ιδιώτες και τράπεζες παραμένουν συντηρητικοί στη λήψη και χορήγηση δανείων.

Ο κ. Γουίλιαμς εκτιμά ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δαπανήσει λιγότερα από 2 τρισ. δολάρια, ενώ από τα 700 δισ. δολάρια του TARP έχουν καταναλωθεί μόνον 441 δισ. δολάρια. Για το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό κόστος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης και της ύφεσης «περιορίζεται» στα 3 τρισ. δολάρια... τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Αυτό, όμως, που μας έχει διδάξει μέχρι σήμερα η διετής χρηματοπιστωτική κρίση και η συνακόλουθη παγκόσμια ύφεση είναι ότι η απαισιοδοξία επαληθεύεται και η αισιοδοξία διαψεύδεται.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_25/07/2009_323414
Σημ.axinosp: Καταλάβατε τι είπε ο Μπαρόφσκι; Επειδή δεν υπάρχουν αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά χρημάτων ούτε καν σαν λογιστικές εγγραφές τότε ανάκαμψη θα δείτε όταν βγάλει ο ήλιος κέρατα όπως λένε στο χωριό μου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: