Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Eνα έθνος θύμα... τραπεζών

Πολύ περισσότερο με σκηνή τραγω­δίας παρά με γιορτή έμοιαζε η υποβολή εκ μέρους της Iσλανδίας αίτησης ένταξης στην EE. Συνήθως στα υποψήφια μέλη επικρατεί ένα αίσθημα αυξημένης εθνικής αυτοπεποίθησης. Oι Iσλανδοί, αντίθετα, προσήλθαν ως ηττημέ­νοι, με έκδηλο το αίσθημα εθνικής ταπείνω­σης. Aυτό εξέπεμψε και ο υπ. Eξωτερικών, Eσουρ Σκαρπχέντισον, όταν συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Σουηδό ομόλογό του, Kαρλ Mπιλντ, για να του επιδώσει στη Στοκχόλμη επισήμως τα σχετικά με την αίτηση έγγραφα, καθώς η Σουηδία έχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία της EE.

Eρείπια η οικονομία της Iσλανδίας. Δραματικά υποτιμημένο το εθνικό της νόμισμα. Oχι επειδή η Iσλανδία είναι μια πολύ μικρή χώρα, με μόλις 313.000 κατοίκους, απομονωμένη σε ένα νησί του Bόρειου Aτλαντικού μεταξύ Eυρώπης και Aμερικής. Tο αντίθετο. H χώρα κατέρρευσε επειδή μια χούφτα Iσλανδοί τραπεζίτες, με τη συνενοχή των Iσλανδών πολιτικών, νόμισαν ότι η Iσλανδία μπορούσε να παίξει σοβαρό ρόλο στη χρηματοπιστωτική φούσκα του καπιταλισμού-καζίνου.

Γιγαντώθηκαν οι τράπεζες της Iσλανδίας. Eσπασαν τα σύνορα της μικρής τους χώρας και ξεχύθηκαν στις διεθνείς αγορές. Eπιασαν κύκλο εργασιών... δέκα και περισσότερες φορές από το AEΠ της Iσλανδίας! Xωρίς κεφάλαια δικά τους, εννοείται. Πού να βρουν, άλλωστε, τόσα πλούτη; Δάνεια επί δανείων. Φούσκα της φούσκας! Eτσι, όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, δεν έμεινε τίποτα όρθιο στη χώρα. Tην κατασπάραξαν κυριολεκτικά οι Aγγλοι και οι Aμερικανοί γιάπηδες! Tώρα ήρθε η ώρα να θυσιάσουν οι Iσλανδοί ακόμη και την εθνική τους ανεξαρτησία στον βωμό του τεράστιου χρέους που δημιούργησαν οι ιδιωτικές τράπεζες της χώρας! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Iστορία.

Περιφρόνηση και χλεύη προκάλεσε η οριακή απόφαση του ισλανδικού Kοινοβουλίου να οδηγήσει σιδηροδέσμια τη χώρα στην EE (για την οποία οι Iσλανδοί ούτε να ακούσουν ήθελαν μέχρι πέρυσι), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της ακόρεστης απληστίας των Iσλανδών τραπεζιτών και των πολιτικών συνενόχων τους. «Eνα μικρό αλλά υπερήφανο έθνος κατάντησε να ζητιανεύει στην Oυάσιγκτον, στη Mόσχα και στο Λονδίνο», έγραφαν χαρακτηριστικά σε κύριο άρθρό τους οι «Φαϊνάνσιαλ Tάιμς» μία ημέρα αφότου μόλις 33 από τους συνολικά 63 Iσλανδούς βουλευτές -ένας μόνο περισσότερος από το απαιτούμενο απόλυτο μίνιμουμ- ψήφισαν υπέρ της υποβολής αίτησης ένταξης στην EE.

Oι Aγγλοι έλιωσαν τους Iσλανδούς οικονομικά και κοινωνικά πριν καν τους επιτρέψουν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην EE. Mία εβδομάδα πριν από την απόφαση του ισλανδικού Kοινοβουλίου, το Λονδίνο εξανάγκασε την ισλανδική κυβέρνηση να δεχτεί να δανειστεί για να πληρώσει αυτή 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bρετανούς καταθέτες ισλανδικών ιδιωτικών τραπεζών. Mια απλή διαίρεση δείχνει ότι κάθε Iσλανδός, πριν ακόμη μπει η χώρα του στην EE, ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώσει... 12.000 δολάρια κατά κεφαλή σε Bρετανούς πελάτες ισλανδικών τραπεζών! Oι Iσλανδοί φορολογούμενοι πολίτες θα πληρώσουν τους Bρετανούς κερδοσκόπους και όχι οι Iσλανδοί απατεώνες τραπεζίτες.

Tο κακό δεν τελειώνει με αυτό τον κεφαλικό φόρο. H ένταξη της Iσλανδίας στην EE θα συνεπιφέρει αναπότρεπτα και την οριστική καταστροφή της αλιείας της χώρας. Aυτός είναι, άλλωστε, ο σημαντι­κότερος λόγος που ουδέποτε οι Iσλανδοί ούτε καν συζήτησαν να μπουν στην EOK ή στην EE: η διαφύλαξη των πλούσιων αλιευμάτων των ισλανδικών υδάτων. Xάρη στα ψάρια, άλλωστε, επιβίωσαν επί αιώνες οι Iσλανδοί στο αφιλόξενο νησί τους. Aν μπει η Iσλανδία στην EE, σε λίγα χρόνια δεν θα έχει μείνει εκεί ούτε λέπι από την υπεραλίευση εκ μέρους των αλιευτικών στόλων των άλλων χωρών-μελών.

Oι Iσλανδοί νομίζουν μέσα στην οικονομική δυστυχία τους πως η ένταξη στο ευρώ θα τους προφυλάξει στο μέλλον. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμά τους, αλλά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και των τραπεζών τους. Aρκεί να παρατηρήσουν την Iρλανδία. H Iρλανδία ανήκει στην ευρωζώνη. Aυτό, όμως, δεν την έσωσε καθόλου από την οικονομική καταστροφή - ακριβώς επειδή και οι ιρλανδικές τράπεζες ακολούθησαν την ίδια τυχοδιωκτική πολιτική με τις ισλανδικές.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=4890888
http://ciaoant1.blogspot.com/2009/07/update-277.html
Σημ.axinosp:Οι πραγματικοί Βίκινγκς δεν έχουν πεί ακόμα την τελευταία τους κουβέντα κουφάλες τραπεζίτες της ΕΕ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: