Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Κίνα: Ενισχύεται ο έλεγχος των πιστώσεων

Αποφασισμένη να ενισχύσει το νομισματικό και πιστωτικό έλεγχο δήλωσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, τη στιγμή που ο δανεισμός – ρεκόρ έρχεται να προστεθεί στους κινδύνους των «φουσκών» και των «κακών» δανείων.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα καθορίσει το που θα πάνε τα δάνεια, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Λι Ντονγκρόνγκ, αξιωματούχος της τράπεζας, σημειώνοντας πως μια σειρά εγχώριων και διεθνών παραγόντων θέτει «νέες προκλήσεις» για τις νομισματικές και πιστωτικές πολιτικές.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας θα «εμμείνει στον στόχο της να αποτρέψει τους κινδύνους», σύμφωνα με τον Λι. Ο Κινέζος αξιωματούχος δεν αποκάλυψε πάντως πόσο θα ενισχυθεί η εποπτεία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η τράπεζα μείωσε τους περιορισμούς στα δάνεια και άσκησε πιέσεις στις τράπεζες να στηρίξουν το σχέδιο των 4 τρισ. γουάν (585 δισ. δολ.). Έτσι, τα νέα δάνεια σχεδόν πενταπλασιάστηκαν τον Ιούνιο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 1,53 τρισ. γουάν.

Η «έκρηξη» αυτή των πιστώσεων έχει τονώσει την ανάπτυξη στην Κίνα και συνέβαλε στην άνοδο του Shanghai Composite Index κατά τουλάχιστον 80% από το χαμηλό της 4ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Standard & Poor’s, η ταχύτατη αύξηση του δανεισμού αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/13/1689296.htm
Σημ.axinosp:Τι φοβερό , τι τρομερό το δίλημμα του Καπιταλισμού παγκόσμια , ή φούσκα , ή ύφεση διαλέγετε και παίρνετε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: