Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής ενέργειας στη Σεβίλη

Ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πήγες άρχισε να λειτουργεί στην επαρχία της Σεβίλης. Πρόκειται για έναν ηλιακό πύργο περιστοιχισμένο από ηλιακά κάτοπτρα που έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν τις ακτίνες του ήλιου και να παράγουν ενέργεια. Η ενέργεια φτάνει τα 20 μεγαβάτ και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ηλιακός πύργος που έχει εγκατασταθεί στη Σεβίλλη αποτρέπει την έκλυση 12.000 τόνων διοξειδίων του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Ένα τεράστιο έργο που κατασκευάστηκε για να παρέχει μια σοβαρή εναλλακτική λύση στην παραγωγή ρεύματος από την καύση ορυκτών καυσίμων. Το ηλιακό πάρκο "Solucar" που είναι κοντά Σεβίλλη της Ισπανίας, παράγει 11 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας από την ηλιακή ακτινοβολία που την συλλέγουν 624 κινητά γιγάντια κάτοπτρα .

Οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στον πύργο από τα 624 γιγάντια κάτοπτρα, για τη δημιουργία ατμού που χρησιμεύει στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Τα κάτοπτρα, που είναι γνωστά ως heliostats, συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ήλιου στην κορυφή ενός πύργου 100 μέτρων, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ατμού που με την σειρά του κινεί μια τουρμπίνα ισχύος, η οποία στη συνέχεια παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Με 320 (περίπου) ημέρες το χρόνο ηλιοφάνεια, δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων.. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ολόκληρο το πάρκο δημιουργήθηκε από ισπανικές εταιρείες. Είναι η πρώτη μιας σειράς ηλιακών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που αποσκοπούν στη δημιουργία 300 MW ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2013. Το γιγαντιαίο ηλιακό πάρκο είναι ήδη το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: