Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Κριτική σε καπιταλισμό και κατανάλωση για το περιβάλλον

Εχουμε μόλις 96 μήνες για να σώσουμε τον πλανήτη, σύμφωνα με τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο καπιταλισμός και ο καταναλωτισμός έχουν φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα της οικονομικής και περιβαλλοντικής κατάρρευσης.

Ενώπιον ενός ακροατηρίου αποτελούμενου από βιομηχάνους και περιβαλλοντολόγους στο Παλάτι Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου, ο διάδοχος του Βρετανικού Στέμματος μίλησε για τις ανησυχίες του για το μέλλον του πλανήτη.

Σε μια ομιλία, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πρώτη απόπειρά του να παρουσιάσει μια φιλοσοφία, που συνδυάζει την οικολογική καταστροφή με την οικονομική κατάρρευση, ο Κάρολος δήλωσε ότι «η εποχή της ευκολίας» έχει φτάσει στο τέλος της και σημείωσε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλο τον καταναλωτισμό.

Εχοντας ως συμβούλους τους περιβαλλοντολόγους Τζόναθον Πόριτ και Τόνι Τζούνιπερ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είπε ότι ακόμη και ο πατέρας του μοντέρνου καπιταλισμού, Ανταμ Σμιθ, γνώριζε τις αρνητικές συνέπειες ενός αχαλίνωτου υλισμού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος προειδοποίησε ότι χωρίς «συνεπή οικονομικά κίνητρα και αντικίνητρα» έχουμε 96 μήνες να αποτρέψουμε μια «ανεπανόρθωτη κατάρρευση του κλίματος και του οικοσυστήματος και όλα όσα αυτή συνεπάγεται». Ο πρίγκιπας, ο οποίος έχει εκφράσει ξανά στο παρελθόν τις οικολογικές του ανησυχίες, στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία στη μνήμη του δημοσιογράφου Ρίτσαρντ Ντίμπλμπαϊ, δείχνει περισσότερο πρόθυμος από ποτέ να μιλήσει για πολιτικά θέματα ευρείας κλίμακας.

Ωστόσο, παρά τις λεκτικές επιθέσεις του εναντίον του καπιταλισμού, ο διάδοχος του Βρετανικού Στέμματος έχει επικριθεί πολλάκις για τις «αμαρτίες» του, όπως είναι η δαπάνη εκατοντάδων χιλιάδων λιρών για τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&tag=8334&pubid=4578870#

Σημ.axinosp:Ενώ η Μοναρχία ήταν καθαρά οικολογικό πολιτικό σύστημα δεν μόλυνε το περιβάλλον . Ρε δε μου γαμιέσαι ρε Κάρολε εσύ και η Γκαμήλα σου !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η διάλεξις αυτή του Καρόλου (ό οποίος ώς γνωστόν είναι και επικεφαλής της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας η οποία δίδει το φως στις υπόλοιπες-τι σόι φως είναι αυτό δεν καταλαβαίνω..)είναι εξαιρετικά σοβαρή γιατί μάλλον κάτι άλλο θέλει να πεί.

Πολύ φοβάμαι ότι με πρόσχημα την κατάρρευση τοι οικοσυστήματος, το υπερπλήθυσμ'ό κλπ, ο κύκλος των πεφωτισμένων θα εξαπολύση μια άνευ προηγουμένου θύελλα στον πλανήτη (reset button) σύντομα σχετικά (ίσως η παραφιλολογία και οι διάφορες αρλούμπες για το 2012 να εντάσσονται σ' αυτό το σχ'έδιο).

Γρηγορείτε, υπάρχει και Θεος ξέρετε και θα τους πάει κατά συνέπεια ο Διάολος.


ΖΕΥΣ