Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Mark Mobius: Νέα κρίση ενόψει

Μία νέα κρίση θα μπορούσε να «αναδυθεί» μέσα από την αποτυχία ελέγχου των αγορών παραγώγων και της πλεονάζουσας παγκόσμιας ρευστότητας, προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Mark Mobius της Templeton Asset Management.

«Η πολιτική πίεση από τις επενδυτικές τράπεζες και από όλους όσους βγάζουν λεφτά από τα παράγωγα» θα αποτρέψει τελικά τον αποτελεσματικό έλεγχο, αναφέρει ο Mobius, ο οποίος επιβλέπει τη διαχείριση κεφαλαίων ύψους 25 δισ. δολαρίων, ως διευθύνων σύμβουλος της Templeton στη Σιγκαπούρη. «Είναι σίγουρο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Mobius.

Χωρίς να εξηγήσει πως ακριβώς κατανοεί τον «αποτελεσματικό έλεγχο» της αγοράς παραγώγων, ο Mobius ανέφερε ότι «μία εξαιρετικά σοβαρή κρίση μπορεί να προκύψει μέσα στα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια», καθώς η πλεονάζουσα ρευστότητα επιτείνει τη μεταβλητότητα.

«Οι τράπεζες βγάζουν τόσα λεφτά από αυτά τα πράγματα», προσέθεσε αναφερόμενος στα παράγωγα, «και γι’ αυτό δεν επιζητούν διαφάνεια. Τα spreads είναι πολύ ΄γενναιόδωρα΄ όταν δεν υπάρχει διαφάνεια», είπε.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών υπολογίζει το συνολικό ύψος των αγορών παραγώγων σε 592 τρισ. δολάρια, ύψος δεκαπλάσιο από το παγκόσμιο ΑΕΠ.

http://www.capital.gr/News.asp?id=775813
Σημ.axinosp:Για τα πέντε με επτά χρόνια έχω μια διαφωνία με τον κύριο αυτόν . Όταν η Goldman και η JPMorgan έχουν δημιουργήσει τα περισσότερα συμβόλαια παραγώγων από τα 592 τρισεκατομμύρια και όλος ο πλανήτης παράγει 50 τρις. το χρόνο , η φούσκα είναι εδώ και θα σκάσει πολύ σύντομα . Ας είναι καλά η πλεονεξία των Golden Boys του Καπιταλισμού !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: