Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Προετοιμασίες για «θερμό» φθινόπωρο


Αναβάθμιση της επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας μέσω ενός μεγάλου «πακέτου» νέων τεχνικών μέσων που θα δοθούν στο προσωπικό της επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ αξιολογούνται σοβαρά σχετικές εισηγήσεις για δραστική αύξηση των διμοιριών των ΜΑΤ. Τα παραπάνω, δεν είναι ασύνδετα με τις εκτιμήσεις για ένα «θερμό» φθινόπωρο, καθώς πολλά κοινωνικά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, και με το ενδεχόμενο νέου κύκλου δράσης ομάδων αντιεξουσιαστών.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα προμηθειών ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ -το αντίστοιχο περυσινό μόλις έφθανε τα 5 εκατ.- που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αγορά πυρίμαχων στολών, χειροβομβίδων με θραύσματα καουτσούκ, αλεξίσφαιρων γιλέκων αλλά και οχήματος καταιονισμού («κανονάκι») από το οποίο θα εκτοξεύεται νερό σε περίπτωση εκδήλωσης επεισοδίων.

Πρόγραμμα προμηθειών

Η φημολογούμενη έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ (2010 - 2015), στα πρότυπα αντίστοιχου που «έτρεξε» παραμονές της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη» και Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαιώνει ότι Ασφάλεια και Δημόσια Τάξη βρίσκονται υψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

«Ο φάκελος των εξοπλιστικών βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού και τα μηνύματα είναι θετικά. Τους δύο επόμενους μήνες, όλα θα έχουν τελειώσει», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Κατεχάκη. Πέραν των 33 εκατομμυρίων ευρώ, η Ελληνική Αστυνομία ενέταξε στον φετινό προϋπολογισμό της επιπλέον ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορά σε θέματα λαθρομετανάστευσης. Στελέχη του υπουργείου και αξιωματικοί λένε στην «Κ» ότι καθοριστικό ρόλο για την εκτίναξη του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε ένα χρόνο, διαδραμάτισαν τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, περί τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να παραδοθεί όχημα καταιονισμού, παρόμοιο με εκείνα που διαθέτει η Πυροσβεστική, το οποίο όμως προορίζεται για την καταστολή επεισοδίων στη διάρκεια διαδηλώσεων. Η αξία του οχήματος ανέρχεται στα 380.000 ευρώ και έχει κατασκευαστεί από γερμανικές και ισραηλινές βιομηχανίες. «Θα δοκιμαστεί ώστε να συμπεράνουμε εάν είναι αποτελεσματικό ή όχι. Υπάρχουν επιφυλάξεις καθώς τα πιο σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια δεν ξεσπούν πλέον στη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων. Θα μπορεί όμως, για παράδειγμα, να εξουδετερώνει πύρινα οδοφράγματα και να αποτρέπει εμπρησμούς καταστημάτων ή Ι.Χ.

Για αμυντικούς σκοπούς

Παράλληλα, συνεχείς είναι οι δοκιμές των διασπώμενων χειροβομβίδων καουτσούκ, με στόχο να αποφασιστεί άμεσα εάν η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει στην προμήθειά τους ή όχι. Εξετάζεται «παρτίδα» που κατασκευάζει εργοστάσιο στη Γαλλία. Οι συγκεκριμένες, περιλαμβάνουν 18 «κομμάτια» σε κάθε χειροβομβίδα. Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. πάντως σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η προμήθεια, οι χειροβομβίδες θα χρησιμοποιούνται μόνον για αμυντικούς σκοπούς. Πιθανότατα, θα διατεθούν στους φρουρούς αστυνομικών τμημάτων ώστε να μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις κουκουλοφόρων. Η γνωμοδότηση για τη χρήση χειροβομβίδων «αδρανοποίησης» από τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, στα τέλη Ιουνίου, βασίστηκε στο επιχείρημα ότι οι αστυνομικοί δεν νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούν τα όπλα τους προκειμένου να αποτρέψουν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων, κατά δημόσιων κτιρίων κ.τ.λ. Η σχετική εισαγγελική γνωμοδότηση επισημαίνει ότι «όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται να τις χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, εφόσον λαμβάνει χώρα επίθεση είτε κατά προσώπων με όπλα (πυροβόλα, βόμβες μολότοφ, εκρηκτικοί μηχανισμοί, ρόπαλα, λοστοί κ.λπ.), με σκοπό την αφαίρεση ζωής ή τον τραυματισμό τους».

ΜΑΤ και ομάδα «Δέλτα»

Εξάλλου, μόλις την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη σύμβαση με ελληνική εταιρεία για την κατασκευή 4.000 πυρίμαχων στολών. Θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ομάδας «Δέλτα» τα μέλη των οποίων εμπλέκονται σε μάχες με ταραξίες. Σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ασφάλεια και την υγιεινή των ανδρών της Αστυνομίας κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Φεβρουάριο, και προέβλεπε μεταξύ άλλων τη διάθεση 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των δυνάμεων καταστολής, με την προμήθεια πυρίμαχων στολών αλλά και κινητών φραγμάτων από αλεξίσφαιρο τζάμι.

Στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Εσωτερικών συζητούνται σοβαρά οι εισηγήσεις για ενίσχυση της δύναμης των ΜΑΤ με τη δημιουργία νέων διμοιριών. Το θέμα επικαιροποιήθηκε με αφορμή τη δέσμευση 12 διμοιριών στην περιοχή του Γραμματικού, καθώς οι εργασίες για την κατασκευή ΧΥΤΑ συνοδεύτηκαν από εκτεταμένα επεισόδια. Στις προθέσεις του υπουργείου ήταν μετά την εκκένωση του κτιρίου του παλαιού Εφετείου να ακολουθήσουν επιχειρήσεις για την απομάκρυνση αλλοδαπών και αντιεξουσιαστών από υπό κατάληψη κτίρια. Κάτι που δεν έγινε, «εξαιτίας της κάμψης της επιχειρησιακής ισχύος της ΕΛ.ΑΣ.», όπως είπαν στην «Κ» αξιόπιστες πηγές.

Τέλος, έως το τέλος του έτους αναμένεται να παραδοθούν τα 4.000 νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ζυγίζουν 1,9 κιλά (σημαντικά ελαφρύτερα συγκριτικά τα σημερινά) και παρέχουν προστασία από όλα τα πυροβόλα όπλα χειρός.

Σκυλιά, περιπολικά, μηχανές...

Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» τα πρώτα δέκα αστυνομικά σκυλιά, τα οποία θα συνοδεύουν αστυνομικούς σε πεζές περιπολίες, αλλά και στα γήπεδα. Με βάση τον νέο προγραμματισμό, έως το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια 600 νέων περιπολικών, ενώ εκκρεμεί η παραλαβή 210 μηχανών μεγάλου κυβισμού για τις ανάγκες αστυνόμευσης αστικών περιοχών, πλην του κέντρου της Αθήνας. Τον «κύκλο» προμηθειών για την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει η αγορά και ενεργοποίηση εντός εξαμήνου του Αυτόματου Συστήματος Αναγνώρισης Δακτυλικών και Παλμικών Αποτυπωμάτων, το οποίο θα παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στην τελική του μορφή θα λειτουργεί στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, θα χρησιμοποιείται στα περιπολικά και στα αστυνομικά τμήματα και θα «διαβάζει» αυτόματα δακτυλικά αποτυπώματα ατόμων των οποίων η ταυτότητα ελέγχεται. Τέλος εκκρεμεί η ενεργοποίηση ενός ακόμα λογισμικού που θα τοποθετηθεί σε περιπολικά και θα χρησιμοποιείται για τον αυτόματο εντοπισμό κλεμένων Ι.Χ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_26/07/2009_323583
Σημ.axinosp:Το Σεπτέμβρη φεύγουν τα χελιδόνια και έρχονται τα ΜΑΤ και η "γρίπη"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: