Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Σοκ στην Καλιφόρνια: Αποφυλακίζουν κρατούμενους εξαιτίας της κρίσης


Tου Γιώργου Παυλόπουλου

Δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι, φτωχοί και άνεργοι, καθώς και η νέα γενιά, δηλαδή οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για να μην κηρύξει χρεοστάσιο η Καλιφόρνια, μιας και η «μαύρη τρύπα» στα δημοσιονομικά της ξεπερνά τα 26 δισ. δολάρια.

Βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με την τοπική Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, αποκλείστηκε το σενάριο αύξησης της φορολογίας, ειδικά στα ανώτερα εισοδήματα και επελέγη να μειωθούν δραστικά οι κοινωνικές δαπάνες, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και των επιδομάτων ανεργίας.

Παράλληλα, ωφελημένοι θα βγουν οι κρατούμενοι στις φυλακές της πολιτείας, καθώς οι ποινές χιλιάδων από αυτούς θα μειωθούν μέχρι και στο μισό, προκειμένου να περικοπούν οι δαπάνες για τη φύλαξη και σίτισή τους! «Εκατομμύρια Καλιφορνέζοι θα αναγκαστούν να ζουν άρρωστοι και θα πεθάνουν νεότεροι εξαιτίας αυτών των περικοπών.

Το σχέδιο συνιστά σοκ και είναι ντροπή για την Καλιφόρνια», δήλωσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ Health Access California. Από την πλευρά του, ο επιτηρητής της περιφέρειας του Λος Άντζελες, έκανε λόγο για «κακή πολιτική, η οποία θα βλάψει πολλούς ανθρώπους».

Ειδικά για την εκπαίδευση, το αποτέλεσμα θα είναι η σημαντική επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών, καθώς θα μειωθούν δραστικά οι επιδοτήσεις των εκπαιδευτηρίων και σπουδαστών σε όλες τις βαθμίδες και θα αυξηθούν τα δίδακτρα.

Παράλληλα, θα υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις και στην ποιότητα, μιας και αρκετά ιδρύματα έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα απολύσουν εκπαιδευτικούς και θα αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των μαθητών και φοιτητών σε κάθε τάξη ή τμήμα.
15 δισ.
Το πακέτο των μέτρων, τα οποία εκτιμάται ότι θα αποφέρουν 15 δισ. δολ. στον προϋπολογισμό της Καλιφόρνια, προέκυψε μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, καθώς ο Σβαρτσενέγκερ είχε κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θέτοντας στους Δημοκρατικούς το δίλημμα «δραστικές περικοπές ή χρεοκοπία». Αναμένεται δε να τεθεί προς έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής άμεσα, ίσως και αύριο.

Εκτός των προαναφερθέντων, προβλέπονται μαζικές απολύσεις στις πολιτειακές υπηρεσίες, τριήμερη υποχρεωτική άδεια κάθε μήνα χωρίς αποδοχές για χιλιάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα τη μείωση του μισθού τους κατά 14%, καθώς και η συνέχιση της πληρωμής σε υποσχετικές.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν ορισμένα από τα περίφημα εθνικά πάρκα της πολιτείας και να ιδιωτικοποιηθούν πολλά από τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως το αθλητικό στάδιο Coliseum ή ακόμη και οι πασίγνωστες φυλακές υψίστης ασφαλείας San Quentin.

Το αποτέλεσμα του παζαριού
Τι προβλέπει το πακέτο

1. Περικοπές στον προϋπολογισμό για την υποχρεωτική και την ανώτατη εκπαίδευση, ύψους περίπου 9 δισ. δολαρίων.
2. Μείωση του ποσού και του ποσοστού κάλυψης των ασφαλισμένων για υγειονομική περίθαλψη, με «όφελος» άνω του 1 δισ. δολ.
3. Νέο πρόγραμμα δανεισμού της πολιτείας, ύψους 2 δισ. δολ.
4. Περικοπές στις θέσεις εργασίας και τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ύψους 1,3 δισ. δολ.

5. Αύξηση του παρακρατούμενου φόρου, με εκτιμώμενη απόδοση 1,7 δισ. δολ.

6. Μείωση της ποινής κρατουμένων και κλείσιμο ή περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας ορισμένων εθνικών πάρκων.

7. Περικοπές στις δημόσιες συγκοινωνίες, που θα αποφέρουν 1 δισ. δολ.

Τι δεν εγκρίθηκε


1. Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης, οι οποίοι βρίσκονται στον μέσο όρο των πολιτειών των ΗΠΑ.

2. Η επιβολή φόρου 1,5 δολαρίου σε κάθε πακέτο τσιγάρων.

3. Η επιβάρυνση με 9,9% των δραστηριοτήτων άντλησης και διύλισης πετρελαίου.

4. Το κλείσιμο όλων των εθνικών πάρκων.
Σημ.axinosp:Όταν ο Κυβερνήτης "Conan" Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιλέγει ότι Εκατομμύρια Καλιφορνέζοι θα αναγκαστούν να ζουν άρρωστοι και θα πεθάνουν νεότεροι εξαιτίας αυτών των περικοπών, αφήνοντας τα ανώτερα εισοδήματα απείραχτα , τότε να περιμένεις να δείς τα χειρότερα σε αυτή τη χώρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: