Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Πιο ελαφριά η σχολική τσάντα, λόγω της ύφεσης

Bloomberg
Μείωση των σχολικών δαπανών στις ΗΠΑ λίγο πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους προβλέπει έρευνα της Deloitte LLP, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποταμιεύουν χρήματα εξαιτίας της ανησυχίας τους για τις απολύσεις. Το 32% των Αμερικανών καταναλωτών ανέφεραν ότι αποταμιεύουν περισσότερο, ποσοστό κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από πέρυσι.

«Παραμένει το ερώτημα όσον αφορά τη μονιμότητα της νέας συμπεριφοράς του καταναλωτή, και θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν αυτή η ύφεση θα μπορούσε να έχει την ίδια επίδραση στην ψυχολογία των καταναλωτών, όπως η Μεγάλη Υφεση», τονίζει η αντιπρόεδρος της Deloitte, Στέισι Γιάνιακ.
Το 64% δήλωσε ότι θα ξοδέψει λιγότερα σε αντικείμενα σχολείου, συγκριτικά με το 71% της περσινής περιόδου, ενώ το 65% τόνισε ότι θα αγοράσουν μόνο τα απαραίτητα για την οικογένεια. Αυτό υπονοεί λιγότερες δαπάνες για παπούτσια και ρουχισμό.
Επίσης, 74% δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα για αντικείμενα σε έκπτωση.
Οι καταναλωτές θα αναζητήσουν επίσης καταστήματα με προσφορές. Το 90% των ερωτηθέντων θα ψωνίσουν σε πολυκαταστήματα χαμηλότερων τιμών, ενώ 40% σε καταστήματα του ενός δολαρίου.
Οι έμποροι λιανικών πωλήσεων θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να δελεάσουν έγκαιρα τους πελάτες και θα πρέπει να είναι δημιουργικοί στην προώθηση της ιδέας της αφοσίωσης, τόνισε η κ. Γιάνιακ. Επίσης, τα καταστήματα θα πρέπει να δίνουν κουπόνια που θα προσφέρουν καλές τιμές, αντί να επικεντρώνονται στη διαχείριση του επιπέδου αποθεμάτων, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την έρευνα, τα δύο τρίτα των καταναλωτών θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών αγορών τον Αύγουστο.
«Παρόλο που οι έμποροι λιανικών πωλήσεων δεν θα δουν τόσα κλειστά πορτοφόλια όσα πέρυσι, οι καταναλωτές ακόμα σχεδιάζουν να κρατήσουν το δολάριά τους, λέγοντάς μας ότι οι αγορές τους παραμένουν περιορισμένες», συνεχίζει η Γιανιάκ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_25/07/2009_323404
Σημ.axinosp:Εδώ απειλούν να μην ανοίξουν τα σχολεία και καλά λόγω γρίπης και κάποιοι περιμένουν τα μαντάτα του τουρισμού αλλά και γενικότερα της οικονομίας να είναι τόσο άσχημα που η αγανάκτηση θα φτάσει στα όρια κοινωνικής έκρηξης, για προφορές σε σχολικά θα συζητάμε τώρα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: