Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Bernanke: Δεν θα εγκαταλείψουμε τις τράπεζες

Οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να επιτρέψουν την κατάρρευση καμίας μεγάλης τράπεζας, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke, σε ομιλία του στο Council of Foreign Relations.
Όπως τόνισε, ενδεχόμενη κατάρρευση κάποιας μεγάλης τράπεζας θα αποτελέσει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα για το ήδη εύθραυστο χρηματοοικονομικό σύστημα όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της υφηλίου.
Επανέλαβε ότι έως ότου υπάρξει ανάκαμψη του χρηματοπιστωτικού συστήματος η οικονομία θα συνεχίσει να είναι «δέσμια» πιέσεων και θα κατορθώσει και αυτή να επιστρέψει σε ομαλή πορεία, μόλις το σύστημα σταθεροποιηθεί.
«Η επιβίωση των συστημικά σημαντικών χρηματοοικονομικών ομίλων είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Fed.
Την ίδια στιγμή, όμως, παραδέχτηκε ότι τα «μοντέλα» διαχείρισης ρίσκου των τραπεζών και των επενδυτικών ομίλων απέτυχαν, γεγονός το οποίο οδήγησε τόσο σε κάθετη πτώση στις αποτιμήσεις των μετοχών όσο και στη «βαθιά» υποχώρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.
Επανέλαβε ότι οι αρχές ελέγχου ανά την υφήλιο θα πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους, καθώς θεωρεί ότι μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί αλλά κρίνεται απαραίτητο για την ανάκαμψη των αγορών, των οικονομιών και του τραπεζικού συστήματος
Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον τρόπο εποπτείας τραπεζών, αμοιβαίων κεφαλαίων αλλά και μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να υπάρξει «έγκαιρη διάγνωση» ενδεχόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή του τρόπου εποπτείας ο κ. Bernanke πρότεινε:
α. Το Κογκρέσο να έχει τη δυνατότητα ψήφισης νέου νόμου, βάσει του οποίου οι αρμόδιες αρχές να έχουν τη δυνατότητα «άμεσου χειρισμού ενδεχόμενης κατάρρευσης» κάποιου χρηματοοικονομικού ομίλου και
β. Περισσότερο προσεκτική εποπτεία για τις μεγάλες τράπεζες, ούτως ώστε να «καταμετράται» ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται το ρίσκο των επενδύσεών τους και επομένως να αποτρέπεται η ανάληψη «υψηλού ρίσκου».
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/474833/ArticleNewsWorld.aspx
Σημ.axinosp:Η ανηθικότητα του Bernanke σε όλο της το μεγαλείο . Δεν πάνε να πεινάνε τα δεκάδες εκατομύρια στις ΗΠΑ αυτός , διαβεβαιώνει τα αφεντικά του στο λόγο του στο Council of Foreign Relations , ότι οι Τράπεζες δεν θα εγκαταλειφθούν πάσει θυσία !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: