Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή [βίντεο]Αν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας.
Από το ρεπορτάζ δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές: «Οι προθεσμίες πάνε και έρχονται εδώ πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι πάει και έρχεται και ηυπομονή της ΕΕ για την Ελλάδα, πραγματικά, έχει αρχίσει και μειώνεται πάρα πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι ήταν κρίσιμο να βρεθεί συμφωνία στις συζητήσεις για το χρέος μέχρι το τέλος της χθεσινής μέρας, κάτι που όμως δεν έγινε».


Ο ανταποκριτής του BBC μεταφέρει, αναρωτώμενος, το κλίμα από την Αθήνα.
«Έμεινε τίποτα για να περικοπεί μετά από τόσα προγράμματα αναπροσαρμογών του προϋπολογισμού και δομικών προσαρμογών. Έμεινε τίποτα στον δημόσιο τομέα ή αλλού για να περικοπεί στην Ελλάδα; Είναι πολύ καλή η ερώτηση. Θα πω αυτά που λένε οι Έλληνες. Λένε ότι έχουν ξεζουμιστεί χωρίς έλεγχο, πέρα από τις δυνατότητές τους και ξεζουμίζονται τώρα εδώ μετά από δύο χρόνια λιτότητας.
Σε αυτή τη χώρα η ανεργία είναι στο 20% και διπλάσια μεταξύ των νέων. Ο κόσμος εδώ λέει ότι απλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλες μειώσεις στους μισθούς ή με τις αυξήσεις φόρων.
Και αφού σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι υιοθέτησαν ή τουλάχιστον δεν αντέδρασαν στις παράλογες εμμονές του Βερολίνου που μιλούσαν για «τεμπέληδες Έλληνες«, τώρα φοβούνται ότι η κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί στην Ελλάδα αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα θα είναι τεράστια, με απώτερο τον φόβο βέβαια ότι αυτές οι αντιδράσεις θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι Έλληνες ήδη αισθάνονται ξεζουμισμένοι από τη λιτότητα, υπάρχει ο φόβος ότι αν περάσουν αυτού του είδους τα μέτρα, η μείωση του κατώτατου μισθού και των δώρων, θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας, πολύ μεγαλύτερη από ότι είδαμε τους τελευταίους μήνες και κανένα κόμμα πραγματικά δεν θέλει να φανεί ότι στηρίζει τα μέτρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: