Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε «ο πρωθυπουργός της λιτότητας» στη ΡουμανίαΟ πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του ιδίου και της κεντρο-δεξιάς κυβέρνησής του, η εμπιστοσύνη προς την οποία έχει καταρρεύσει, ενώ η αντιπολίτευση ζητεί πρόωρες εκλογές.

«Ελαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, προβάλλοντας, ως λόγο, την πρόθεσή του «να αποκλιμακώσει την πολιτική και κοινωνική ένταση στη χώρα».Ο Εμίλ Μποκ κάλεσε το κοινοβούλιο να χορηγήσει το συντομότερο δυνατόν ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα κυβέρνηση ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της χώρας.


Πλέον, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου καλείται να ορίσει εντολοδόχο πρωθυπουργό. Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο ανεμένετο να αρχίσουν πριν από το μεσημέρι.Τις τελευταίες εβδομάδες πληθύνθηκαν οι φωνές στους κόλπους του κυβερνώντος Δημοκρατικού-Φιλελεύθερου Κόμματος που ζητούσαν την αποχώρηση του Εμίλ Μποκ, καθώς κλιμακωνόταν το κύμα διαμαρτυρίας, με την οργάνωση διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Εμίλ Μποκ, 45 ετών, κατείχε τον πρωθυπουργικό θώκο από τις βουλευτικές εκλογές του 2008.Η υποβολή της παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του ανακοινώνεται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ρουμανία, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση Μποκ τους τελευταίους μήνες.

Η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα κοινοβουλευτική απεργία, δηλώνοντας ότι δεν θα επιστρέψει στο ημικύκλιο μέχρι ο κυβερνών συνασπισμός να δεχθεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
Σημ.axinosp:Άντε και στα δικά μας με τον Παπαδήμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: