Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Το «ντου» στις σκάλες της Βουλής
Έπιασαν στον ύπνο οι διαδηλωτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φύλαγαν σήμερα την Βουλή.
Ώρα 12:45. Το μπλοκ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), που είναι σταματημένο στην διασταύρωση Αμαλίας και Βασ. Σοφίας, διεμβολίζει τους πορευόμενους προς την Πανεπιστημίου και κινείται προς τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Γύρω στις 13:00 το μεσημέρι, μαζί με τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. που έχουν ανέβει στην αριστερή πλευρά του χώρου μπροστά στο μνημείο, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται και εκατοντάδες πολίτες και άλλα μπλοκ που αποκόπτονται από την διαδήλωση.
Κι ενώ το ΠΑΜΕ, οι Συριζαίοι και οι περισσότεροι αριστεριστές έχουν αποχωρήσει, ξεπετάγονται κάποιοι από το πλήθος που παραμένει και αρχίζουν να κινούνται προς τις σκάλες της Βουλής.
Τα ΜΑΤ, που φύλαγαν το αριστερό μέρος, πιάστηκαν στον ύπνο γιατί δεν περίμεναν αυτή την κίνηση αφού η συνηθισμένη κίνηση της μάζας είναι προς τα δεξιά σκαλοπάτια, τα οποία γι’ αυτό τον λόγο ήταν κατειλημμένα από τις δυνάμεις των πραιτωριανών.
Ανεβαίνουν πρώτα γυναίκες διαδηλώτριες και άτομα με ελληνικές σημαίες, τα ΜΑΤ χάνουν τον αρχικό έλεγχο και δεν αντιδρούν, ενώ όσοι έχουν φτάσει στις σκάλες, καίνε μια γερμανική σημαία και μια άλλη με την σβάστικα.
Τα συνθήματα που φωνάζουν οι Επαμίτες και οι Επαμίτισσες στις τακτικές πορείες αντίστασης στις γειτονιές δονούν την ατμόσφαιρα: «Όλοι στον δρόμο, να διώξουμε τον τρόμο»«Παπαδήμο, παραιτήσου»«Μαζί, μαζί, να φύγουν οι Ναζί»«Εμπρός λαέ, μην τους φοβηθείς - Ήρθε η ώρα της ανατροπής».
Το μέγα πλήθος των απεργών διαδηλωτών, που κινείται προς το Κοινοβούλιο, απωθείται αρχικά με τις ασπίδες από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια με δακρυγόνα.
Ούτε η βροχή ούτε το κρύο και σήμερα, όπως και χθες, δεν εμπόδισαν τους Έλληνες πολίτες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το καθεστώς κατοχής: Με λάθος ανθρώπους τα βάλατε. Δεν πρόκειται να λυγίσετε έναν περήφανο λαό, στον οποίο εσείς χρωστάτε τα πάντα και όχι αυτός. Η Ελλάδα δεν πουλιέται. Ο αγώνας συνεχίζεται, αυτοί που φοβούνται είστε εσείς, όχι Εμείς!

Αθήνα, Τρίτη 07-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: