Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΗΠΑ: Στα σκαριά νέα πρόταση για τα προβληματικά πάγια

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κεφαλαιακές ενισχύσεις ως κίνητρο για να καταφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες να πουλήσουν προβληματικά πάγια σε επενδυτές, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επενδυτές θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ομοσπονδιακά δάνεια για την αγορά των παγίων αυτών, σε μία διττή στρατηγική που αποσκοπεί και στην αναζωογόνηση της αγοράς των ενυπόθηκων δανείων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner σε συνέντευξη του στο PBS δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "θα χρειαστεί να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν επαρκή κεφάλαια στο σύστημα, ότι οι τράπεζες έχουν το κίνητρο να αρχίσουν να μετακινούν τα εν λόγω πάγια και ότι υπάρχει ένας μηχανισμός για τη χρηματοδότηση των επενδυτών".
Τα σχόλια του Geithner αντανακλούν την άποψη της κυβέρνησης Ομπάμα ότι θα είναι φθηνότερη η λύση της παροχής χρηματοδότησης για την αγορά αυτών των παγίων, από την απευθείας αγορά των τίτλων αυτών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως εξέταζε η κυβέρνηση Μπους.
Στο πλαίσιο της πρότασης που προωθεί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας, η αμερικανική κυβέρνηση θα προσφέρει κίνητρα τόσο στις τράπεζες όσο και σε εξωτερικούς επενδυτές, όπως εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και hedge funds.
Οι επενδυτές θα λάβουν κυβερνητική χρηματοδότηση, πιθανώς μέσω ενός νέου προγράμματος, που θα τους επιτρέπει την μόχλευση των χρημάτων τους κατά τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση θα μπορούσε να διοχετεύσει νέα κεφάλαια στις τράπεζες προκειμένου να τις βοηθήσει να αναπληρώσουν τις απώλειες τους και να αναγνωρίσουν τις ζημιές.
Ο Geithner επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στις επόμενες δύο εβδομάδες.
http://www.capital.gr/News.asp?id=693218
Σημ.axinosp:Υπάρχει ρε ανθρωπος με σώας τας φρένας του που θέλει να αγοράσει προβληματικά πάγια τραπεζών (φούσκες) και μάλιστα με δάνειο , δηλαδή να πληρώσει και τόκο ;; Θα μας τρελάνει ο Geithner με την Μαλακία του !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: