Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο εξάλογος της νέας φτώχειας: 22% μείωση στον κατώτατο - 15% στις επικουρικές και στις συντάξεις των ευγενών ταμείων - Άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ


- Επίσης: Απολύονται 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι - Η μετενέργεια στο τρίμηνο αντί στο εξάμηνο!

- 30 σελίδες στα αγγλικά έχουν προκαλέσει πανικό στα κομματικά επιτελεία

- Πάει για πιο αργά η σύσκεψη - Πρώτα είπαν για τις 15.00 μετά το πήγαν 16.00
- Δυσβάστακτο το νέο Μνημόνιο λέει το ΠΑΣΟΚ
- Σκληρό το κείμενο που μας δόθηκε λέει η ΝΔ
- ΛΑΟΣ: Περιμένουμε το κείμενο στα ελληνικά για να προσέλθουμε
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Είναι ένας εξάλογος που θα γονατίσει και άλλο τους Έλληνες. Που θα βυθίσει περισσότερο στην φτώχεια το μεγαλυτερο μέρος του πληθυσμού.
Αν ισχύουν όλα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία λεπτά από τα κομματικά επιτελεία, που έχουν στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας, και ο ιδιωτικός τομέας θα ζήσει μαύρες μέρες και χρόνια με την μείωση πουα θα αγγίξει όλους τους μισθούς.

Τα βασικά της νέας συμφωνίας είναι μέχρι στιγμής:

- Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! 
- Μείωση επικουρικών 15% μεσοσταθμικά από 150 ευρώ και άνω(το ποσοστό παραμένει ακόμα ανοικτό)
- Μείωση 15% στις κύριες συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.λ.π)
- Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου 
- 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ μέσα στο 2012
- Μετενέργεια στο τρίμηνο απο εξάμηνο

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μισθοί-εργασιακά 

Μπορεί να διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός αλλά επι της ουσίας εξανεμίζεται! 

Μειώνονται τελικά κατά 22% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 

Ο κατώτατος μισθός ενός άγαμου από 751 ευρώ που είναι σήμερα πάει στα 601 ευρω μικτά! 

Έγγαμος χωρίς παιδί από τα 826 ευρώ πάει στα 661! 

Έγγαμος με ενα παιδι και 6 χρονια προϋπηρεσίας από τα 963 ευρώ πάει στα 771! 

Με την απόφαση αυτή επι της ουσίας καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις που ήταν και ο στόχος της τρόικας!

Διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.

Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ωστόσο, το εξάμηνο γίνεται τελικά τρίμηνο και από αυτό εξαιρούνται οι νεοεισερχόμενοι. 
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. 

Η μεγάλη σφαγή των επικουρικών:

Το βασικό σενάριο για τις συντάξεις προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές από τα 150 ευρω και πάνω.

Για παράδειγμα αν κάποιος τον Οκτώβριο του 2011 έπαιρνε επικουρική: 

300 ευρω, τώρα πάει στα 217 

460 ευρώ τωρα πάει στα 298 

600 ευρω τώρα πάει στα 372 

800 ευρώ, τώρα πάει στα 484 

1000 ευρώ, τώρα πάει στα 600 

Η συμφωνία κλείδωσε στις 4 τα ξημέρωματα, το κείμενο έφτασε στις 09.30 το πρωί στα κομματικά γραφεία και η επεξεργασία άρχισε. Εκεί λένε οι πληροφορίες ότι τα βρήκαν σκούρα τα επιτελεία των κομμάτων αφού 16 σελίδες ήταν στα ελληνικά αλλά οι 30 με το "ζουμί" είναι στα αγγλικά!

Ο προγραμματισμός προβλέπει, αργότερα σήμερα (άγνωστο πότε) σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, εντός της ημέρας, προκειμένου να εγκριθεί κατ΄ αρχήν το πρόγραμμα.

Πηγές από το ΛΑΟΣ, ανέφεραν ότι οι επιτελείς του Γιώργου Καρατζαφέρη περιμένουν την επίσημη μετάφραση του κειμένου -το οποίο είναι συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα- από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να προσέλθει ο κ. Καρατζαφέρης στη σύσκεψη των αρχηγών.

Αύριο, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών σε ειδική συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Οι τροϊκανοί απαιτούν τα μέτρα να περάσουν άμεσα από τη Βουλή, ώστε ουσιαστικά τη Δευτέρα που λήγει το τελεσίγραφο (13 Φεβρουαρίου είχαν ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων) τα μέτρα να είναι εφαρμόσιμα
Οι πληροφορίες που είδαν το... φως λένε επίσης ότι τελικά ως προς τα δημοσιονομικά έχουν βρεθεί τα περιβόητα 3 δισ. που απαιτούν οι τροϊκανοί. Με βάση αυτές τις πληροφορίες έρχονται περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος. 
Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ
Στα έξοδα του κράτους περιλαμβάνονται και οι αμοιβές εργαζομένων και έτσι μπήκαν στο στρόχαστρο τα εργασιακά των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που ελέγχονται από το Δημόσιο, όπου ουσιαστικά αίρεται η μονιμότητα (διαβάστε εδώ)
Σημ.axinosp:30 Σελίδες στα Αγγλικά σημαίνει είτε ο Παπαδήμος δεν μιλάει Ελληνικά, που δεν το νομίζουμε, είτε μας πέταξαν οι Τροικανοί τα χαρτιά στη μούρη και απλά μας ζητάνε να υπογράψουμε, μιλάμε για τέτοια ξεφτίλα οι δωσίλογοι που μας κυβερνούν !! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται;
Φύτρωσαν αρχίδια στους μπουμπούκους.
Τελικά ένα γκάλοπ σφίγκει τους κώλους όσο χίλιες καπελωμένες πορείες.
Για να δούμε.