Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση από Geithner για το χρέος

Στις 16 Μαΐου οι ΗΠΑ θα φτάσουν το ανώτατο όριο δανεισμού που προβλέπεται από τη νομοθεσία της χώρας σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Timothy Geithner, σε μία προσπάθεια αύξησης της πίεσης προς το κογκρέσο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή της στάσης πληρωμών.

“Όσο το κογκρέσο καθυστερεί να δράσει, τόσο το περισσότερο οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους για την ικανότητά μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και τις υποχρεώσεις μας,” αναφέρει ο Geithner σε επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα προς τα στελέχη του κογκρέσου. “Η στάση πληρωμών από τις ΗΠΑ είναι αδιανόητη.”

Σημειώνεται πως μέχρι την Παρασκευή ο δανεισμός των ΗΠΑ ήταν κατά 95 δισ. δολ. από το ανώτατο όριο των 14,3 τρισ. δολ. που προβλέπει η νομοθεσία.

Ορισμένοι ρεπουμπλικανοί βουλευτές χρησιμοποιούν την ανάγκη αύξησης του ορίου ως μοχλό πίεσης προς τον Obama για μεγαλύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό, ενώ την ίδια στιγμή το κογκρέσο προσπαθεί να θέσει σε ισχύ ένα πακέτο δαπανών που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της χώρας να λειτουργήσει και μετά την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Geithner ενδεχόμενη αποτυχία έγκαιρης αύξησης του ορίου δανεισμού θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και θα προκαλέσει μία κρίση που θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που προσπαθεί να ανακάμψει η οικονομία.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, έχουν τονίσει πως η αποτυχία αύξησης του ορίου θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να λάβει συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για την αναβολή της ημερομηνίας ανακήρυξης στάσης πληρωμών από τις ΗΠΑ, των οποίων ωστόσο η ισχύς δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 8 εβδομάδες.

Ορισμένοι βουλευτές έχουν προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών ως μέτρο την καταβολή πρώτα των τόκων και έπειτα των μεταβιβαστικών πληρωμών ενώ έχουν απευθύνει ερώτημα για τη δυνατότητα πώλησης μέρους των αποθεμάτων χρυσού ή του χαρτοφυλακίου φοιτητικών δανείων.

Το υπουργείο όμως έχει απαντήσει πως οι παραπάνω προτάσεις δεν θα είναι αποτελεσματικές. “Η προσπάθεια γρήγορης πώλησης (fire sale) περιουσιακών στοιχείων για να κερδίσει χρόνο το κογκρέσο θα ήταν επιζήμια για τις αγορές και την οικονομία ενώ θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη προς τις ΗΠΑ,” τόνισε ο Geithner.

Σημειώνεται πως βάσει εκτιμήσεων του ΔΝΤ το περασμένο έτος το χρέος των ΗΠΑ ως προς το μέγεθος της οικονομίας, είναι μεγαλύτερο της Γαλλίας, του Καναδά και της Γερμανίας, αλλά μικρότερο από της Ιταλία και της Ιαπωνίας.

Πηγή:www.capital.gr
Σημ.axinosp:Θα σκάσουν πρώτα οι Αμερικάνοι ή εμείς!!

1 σχόλιο:

ανυπόμονος είπε...

Έχω την εντύπωση (ας με διορθώσει κάποιος, αν έχω λάθος) ότι ο Αμερικάνικος Λαός είναι σε χειρότερη μοίρα από τον Ελληνικό Λαό. Σχεδόν όλοι τους υπερχεωμένοι ή φτωχοί ή άστεγοι, χώρα με τεράστια καταπίεση, αστυνομοκρατία, απίστευτο ανταγωνισμό και τεράστια παραπληροφόρηση.

Τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα έχουμε (ή υποτίθεται ότι έχουμε τέλος πάντων)το αίσθημα της αλληλεγγύης στους πραγματικά αναξιοπαθούντες.