Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πέρα από κάθε φαντασία οι συνέπειες μίας εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ

Καταστροφή του ενιαίου νομίσματος, εκτίναξη του κόστους δανεισμού και τρομακτική ανεργία - "Με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευθεί το ΑΑΑ"

«Η έξοδος από το ευρώ, μια πιθανότητα που μέχρι την κατάρρευση της Ελλάδας δεν παρουσιάστηκε στα σοβαρά από κανέναν έχει μπει πλέον στη σφαίρα του πιθανού», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας, Les Echos, η οποία παραθέτει σχεδιαγράμματα, συνεντεύξεις και μια μελέτη του ινστιτούτου Μονταίν (Institut Montaigne) για τις καταστροφικές επιπτώσεις μιας επιστροφής της Γαλλίας στο… φράγκο.
Είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός Τύπος κάνει μία τέτοια αναφορά και προσπαθεί να προβλέψει την «επόμενη μέρα».
Ενδεικτικό είναι ότι στο οικονομικό ένθετο που δημοσιεύσει σε εβδομαδιαία βάση η Le Monde τα περισσότερα άρθρα γνώμης και οι αναλύσεις οικονομολόγων αναφέρονται σε υποθέσεις όπως η κατάρρευση της ευρωζώνης υπό το φως των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως προκύπτει από την έρευνα της Les Echos, η έξοδος της δεύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης από το κοινό νόμισμα θα οδηγούσε σε μείωση έως και 20% του ΑΕΠ σε ορίζοντα 10ετίας, ενώ το ίδιο διάστημα ο κάθε πολίτης θα έχανε κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ.
Επίσης, εκτιμάται ότι θα χάνονταν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.
Κατά συνέπεια, το ευρώ θα καταστρεφόταν και μαζί με αυτό η αγροτική οικονομία της Γαλλίας που θα έχανε πολλούς πόντους ανταγωνιστικότητας σε σύγκριση με την Ισπανία και την Ιταλία που θα επέστρεφαν σε ακόμα πιο υποτιμημένα εθνικά νομίσματα από το κατά 20% υποτιμημένο (σε σχέση με το ευρώ) «νέο φράγκο».
Το γαλλικό κράτος θα έφτανε σύντομα σε δημοσιονομική κατάσταση αντίστοιχη της Ιταλίας με το δημόσιο χρέος να εκτοξεύεται από 80% του ΑΕΠ σε ποσοστά άνω του 100% με αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους δανεισμού στις αγορές σε «προ μνημονίου» επίπεδα κοντά στο 7%.
Όπως παραδέχεται βέβαια ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Les Echos Νικολά Μπαρέ όλοι αυτοί οι αριθμοί ενέχουν τον κίνδυνο του σφάλματος ενός οικονομικού μοντέλου, αλλά σημειώνει ότι η ίδια η προοπτική μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ τροφοδοτεί δικαίως «θεωρίες χάους» με ανυπολόγιστες στην πραγματικότητα συνέπειες για όλους.

Φιγιόν: Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθεί η αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν, σε νέα τοποθέτησή του, κατέστησε σαφή την ανάγκη να προστατευθεί η κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.
Ο Φιγιόν απηύθυνε έκκληση στους Γάλλους σοσιαλιστές να στηρίξουν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος υποβάθμισης της αξιολόγησης της Γαλλίας.
"Το έλλειμμα της Γαλλίας το 2012 θα είναι στο 4,5% του ΑΕΠ. Θα σεβαστούμε με κάθε τρόπο τους δημοσιονομικούς στόχους", τόνισε.

bankingnews
Σημ.axinosp:Καλά πήγαινετε να κάνετε κανένα μπιντέ, πέστε στα τέσσερα και προσευχηθείτε... για να μην σας ξεσκίσουν οι κερδοσκόποι με την μία.
Μόνο ξεχνάνε οι πολιτικοί της Γαλλίας με κοντή μνήμη και όχι μόνο, τι έπαθε η σύμμαχος των Γερμανών στο Β'Π.Π. , κυβέρνηση του Βισύ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: