Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Υπάρχει κίνδυνος να μην λάβουν ούτε ένα ευρώ ή δραχμή οι πιστωτές της Ελλάδας αν δεν προχωρήσει το PSI

Τι θα γίνει αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; Πόσο θα κοστίζουν τα ομόλογα της; Ίσως 50%, ίσως 20%, ίσως και καθόλου. Αυτό αναφέρουν τα εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με το ζήτημα της Ελλάδας, προειδοποιώντας μάλιστα, για την διαδικασία του PSI που έχει ξεκινήσει αυτό το διάστημα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζιτών και η οποία περιλαμβάνει haircut 50%.
Σύμφωνα με τους νομικούς που μελετούν την υπόθεση της Ελλάδας, σε περίπτωση που η Ελλάδα εξέλθει της ζώνης του ευρώ τότε οι τιμές των ομολόγων σχεδόν θα μηδενίσουν, ενώ είναι αμφίβολο εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση επιστρέφοντας στη δραχμή θα μετατρέψει το χρέος της στο εθνικό νόμισμα για να το... αποπληρώσει. Οι ιδιώτες επενδυτές πρέπει να σκεφτούν καλά πριν απορρίψουν έστω την πρόταση του haircut 50% που θα τους διασφαλίσει εστω την επιστροφή του μισού τους κεφαλαίου, την ώρα που στη δευτερογενή αγορά διαπραγματεύονται με haircut 80%.
Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο δικηγόρο Martin Wainwright της Eversheds, τα ομόλογα που θα επιστρέψουν στη δραχμή θα είναι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν τελικά αποπληρωθούν ποτέ. «Αφού θα το επιτρέπει η νομοθεσία, η Ελλάδα δεν θα μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί και πολύ... απλά μπορεί να τα ακυρώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της, γεγονός που αν συμβεί θα σημάνει και τη μη αποπληρωμή των ομολόγων.
Πάντως, σύμφωνα με τον Jay Modrall, στέλεχος στη νομική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, η οποία είναι και νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για το PSI, πολλοί πελάτες, από τράπεζες, επιχειρήσεις και fund managers, έχουν διατυπώσει πλήθος ερωτημάτων για το τι μπορεί να συμβεί αν μία χώρα βρεθεί εκτός ευρώ ή το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί σε μία τέτοια περίπτωση.
Ένα από τα πιο «δημοφιλή» ιστορικά παραδείγματα που μελετούνται είναι αυτό της διάσπασης της Σοβιετικής Ένωσης, της απόσχισης της Σλοβενίας από τη Γιουγκοσλαβίας, καθώς και η περίπτωση της Αργεντινής. Με βάση αυτά τα παραδείγματα οι νομικοί προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα για το αν είναι τελικά νόμιμη ή όχι ενδεχόμενη έξοδο χώρας της ευρωζώνης και ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις από μια τέτοια πιθανότητα.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Κανένας Τραπεζίτης Έλληνας ή ξένος δεν θέλει να χάσει, κανείς δεν κάνει πίσω, οπότε, μπουρλότοοοοοοοο!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: