Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

HSBC: Ετοιμαστείτε για μεγάλα «σοκ» το 2012

Ο BPETANIKOΣ τραπεζικός κολοσσός επισημαίνει ότι ενόψει του νέου έτους αντιμετωπίζουμε οικονομική αβεβαιότητα στη μεγαλύτερη δυνατή κλίμακα.
 Πριν από ένα χρόνο, τονίζει, οι κυβερνήσεις και οι αναλυτές ήταν ελαφρώς αισιόδοξοι ότι τα χειρότερα είχαν παρέλθει. Αυτή αποδείχθηκε μια ολότελα λανθασμένη άποψη.
Ακόμα και πριν τη ραγδαία επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, ο παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης είχε αρχίσει να φθίνει.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία επιδείκνυαν επιδόσεις κατώτερες του αναμενόμενου ενώ οι ανησυχίες για εκτίναξη του πληθωρισμού στις αναδυόμενες οικονομίες έδωσαν τη θέση σε φόβους για ραγδαία επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην Κίνα.
 Ωστόσο, τονίζει, το κυρίαρχο πρόβλημα ήταν και ακόμα είναι η ευρωζώνη.
Hδη από τον Σεπτέμβριο η HSBC είχε προειδοποιήσει ότι η διάλυσή της θα πυροδοτούσε ένα νέο μεγάλο κραχ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κυβερνήσεις πλέον αναγνωρίζουν αυτόν τον κίνδυνο.
Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι παρά τις ενδείξεις ότι η ευρωζώνη λαμβάνει μέτρα για την άμεση επίλυση του προβλήματος, οι επενδυτές δεν φαίνεται να πείθονται.
Η καχυποψία τους έχει τις ρίζες της στην κατάρρευση της επενδυτικής εμπιστοσύνης το 2008, όταν έπεσε ο... «ρελές» της παγκόσμιας οικονομίας.
 Τότε οι αναλυτές είχαν αποτύχει οικτρά να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και σήμερα.
Οι ίδιες μας οι προβλέψεις, λέει η HSBC, έχουν υποστεί σημαντικές αναθεωρήσεις προς τα κάτω. Πλέον, τονίζει, προβλέπει κανονικότατη ύφεση για την ευρωζώνη και τουλάχιστον τεχνική ύφεση για τη Βρετανία, παράλληλα με αναιμική ανάκαμψη στις ΗΠΑ και χαμηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης σε διάφορα κομμάτια του αναπτυσσόμενου κόσμου.
 Εντούτοις, προσθέτουν οι αναλυτές της HSBC, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για επί τα χείρω αναθεώρηση και των παραπάνω προβλέψεων, ακόμα και στην κατεύθυνση της διάλυσης του ευρώ.
Καταλήγοντας, η HSBC υπογραμμίζει τρεις βασικούς κινδύνους για το 2012:
 • Κρυμμένες «βόμβες» στον χρηματοοικονομικό κλάδο.
• Ανησυχίες για μετάσταση της κρίσης ευρύτερα εκτός Ευρώπης.
Προβλήματα που σχετίζονται με την ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών να ανταποκριθούν στην κρίση.
Εxpress
Σημ.axinosp:Ήδη οι Τόρις μιλούν για αποχώρηση από την ΕΕ, ξέρουν ότι το καράβι βουλιάζει, το θέμα είναι και η Ελλάδα, να προλάβει να φύγει, πριν να είναι αργά !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: