Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΟΟΣΑ: Ανίκανες για μεταρρυθμίσεις οι ελληνικές κυβερνήσεις

Δομικές αδυναμίες και ενδημικές ανικανότητες καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), σε μια προσπάθειά του να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η χώρα δυσκολεύεται τόσο πολύ να προωθήσει τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις», που θεωρούνται απαραίτητες για να συγχρονίσει το βήμα της με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες. Οι εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού δεν αφορούν βεβαίως την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά τις μονοκομματικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη δηλώσεις της επικεφαλής του Τομέα Αποτίμησης Κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ Κάρολιν Βάρλεϊ.

Η αξιωματούχος του ΟΟΣΑ φέρεται να υποστηρίζει ότι οι κεντρικές κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τη γνώση για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων. «Τα 14 ελληνικά υπουργεία της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται βάσεων δεδομένων, γνώσης για να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά, οργάνωσης για να εκμεταλλευθούν τα ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ στερούνται και από την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία», φέρεται να εκτιμά η υπεύθυνη του Οργανισμού.

Επικαλούμενη μελέτη που διενήργησε ο ΟΟΣΑ στην Αθήνα, η Die Welt αναφέρει ότι στα ελληνικά υπουργεία υπάρχει έλλειψη συστημάτων καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων και συστημάτων αρχειοθέτησης.

«Ο έλληνας υπουργός συναντά τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου του μόνο δύο φορές ετησίως, ενώ στη Βρετανία ή στη Γαλλία ανάλογες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα... Επίσης τα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν ελάχιστες επαφές με τους συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου ή ακόμη και με στελέχη που εργάζονται στο ίδιο γραφείο μ' αυτά», αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση.

Η Κάρολιν Βάρλεϊ υποστηρίζει εν κατακλείδι ότι «η ελληνική διοίκηση δεν παράγει έργο και εξ αιτίας της αδυναμίας της αυτής να παράξει έργο δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές». Οπως αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα, «η Κεντρική Διοίκηση δεν διαθέτει τα πρακτικά εργαλεία, την κουλτούρα και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή παραγωγικών πολιτικών».

To Βήμα
Σημ.axinosp:Οι Γερμανοί μόλις σήκωσαν λευκή σημαία, νικήθηκαν κατά κράτος από το υπερόπλο των Ελλήνων, όπως μου το έλεγε ένας φίλος στα μέσα του 90, το Ελληνικό Δημόσιο!!
Τα ξένα στρατεύματα, βλέπε Τρόικα, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν έπειτα από τα συντριπτικά πλήγματα που δέχθηκαν στον Αγγλοσαξονικό τρόπο σκέψης του εγκεφάλου τους, όταν είδαν την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 !!
Ξέρεις τι είναι για το μυαλό των Αγγλοσαξόνων ότι χρειάζεται να υπογράψεις ότι είσαι αυτό που είσαι !!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.oikosocial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=329:2011-03-08-19-43-24&catid=45:2009-10-16-11-01-55&Itemid=86
ΔΕΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 23 ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ ιΦΙΚΡΑΤΗς αΜΥΡΑς.ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.εκει ανηκε.ΔΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ
http://www.hellenicreligion.gr/
μΥΘΗΚΕ ΕΤΣΙ;
http://www.hellenicreligion.gr/doc/teletourgikoexagnismou.htm

σΟΥ ΓΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟ; ΥΠΟΠΤΟ; εΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ.τΩΡΑ ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ ΕΜΑς! ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

http://dikkitv.blogspot.com/2011/09/1.html
Σε ποσες οργανωσεις ειναι ο ιφικρατης αμυρας; Και στο δηκκι;
Και δωδεκαθεο;
http://attikipress.gr/koinonia/reportage/1663-dwdekatheismos

Ανώνυμος είπε...

http://www.nd.gr/web/hawk/ndprofile;jsessionid=CBB8414B5D9752DFE9C7D8398F5278AD
Ο δικος σασ ειναι και στην νδ!!
Δεν είναι ύποπτο;