Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δεν άφηναν τον πρόεδρο του ΠΑΚ να μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη!


Συνέβη κι αυτό! Σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Β Αθηνών, Απ. Κακλαμάνη, ο πρόεδρος του ΠΑΚ Διονύσης Καρυπίδης ζήτησε να κάνει παρέμβαση και… δεν τον άφηναν!
 Πολλά ήταν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που, επί μιάμιση –και πλέον- ώρα άκουγαν τον κ. Κακλαμάνη να μιλάει για τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. Περίμεναν να έχουν τον αντίλογο, καθώς δεν είχαν την ίδια άποψη.
Όμως… Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, στην εκτενή ομιλία του ανέφερε, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε αγώνα για να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και ότι είναι “κεφάλαιο για την Ελλάδα”. Έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν σε ό,τι αφορά το έργο του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά, δεν έγινε καμία αναφορά στα δύο τελευταία χρόνια… Κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ως “κλειστές παρέες” και τον λαό ότι “επειδή δεν γνωρίζει την πραγματικότητα ποδηγετείται από τα τηλεοπτικά κανάλια”.
Έτσι εξήγησε την πτώση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Απέρριψε ότι έγιναν λάθη από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τόνισε πως έγινε “αυτό που έπρεπε για να σωθεί η πατρίδα”. Χαρακτήρισε πραγματικούς πατριώτες τους υπουργούς της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου “και όχι αυτούς που μιλάνε κατά της ευρώπης”.
 Κατηγόρησε την Αριστερά ότι καπηλεύεται τις επαναστάσεις και την Δεξιά πως έχει… μονοπώλιο στον πατριωτισμό. “Ο πραγματικός πατριώτης είναι αυτός που θέλει η Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει και αυτός που σήμερα αποδέχεται ουσιαστικά τα μέτρα γιατί είναι για την σωτηρία της πατρίδας”, υποστήριξε.
 Κατεύθυνε τα βέλη κατά μελών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ανεύθυνους, που βάζουν τις φιλοδοξίες τους πάνω από την σωτηρία της χώρας, φωτογραφίζοντας, ουσιαστικά, τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Αναφέρθηκε ακόμη και στην πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει στην Α Θεσσαλονίκης.
Είχε, όμως, τη δική του εξήγηση: Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στο 4.5% στην Α Θεσσαλονίκης επειδή “δεν το θέλουν στην εξουσία οι τζογαδόροι των κέντρων αποφάσεων λόγω των πατριωτικών του καταβολών”. Ότι “αυτοί οι τζογαδόροι θέλουν να μοιράσουν τα κόμματα σε μικρά ποσοστά για να είναι πολλά σχήματα στην Βουλή και να μην βγαίνει άκρη”, ώστε να κυβερνούν αυτοί, ανενόχλητοι… Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ άκουγαν περιμένοντας να εκφράσουν τις διαφωνίες τους στο τέλος.
Κι ενώ, με τη λήξη μιας τέτοιας ομιλίας, συνήθως βγαίνει λίστα ομιλητών, το πάνελ… σηκώθηκε να φύγει! Αρνήθηκαν το διάλογο Τότε, κάποια στελέχη από τη δυτική Θεσσαλονίκη, σηκώθηκαν και ζήτησαν δια βοής να κάνουν παρέμβαση. “Και ποιος είσαι εσύ”, ήταν η απάντηση προς στέλεχος της νεολαίας του κ. Κακλαμάνη! "Είμαι ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευόσμου, αλλά την παρέμβαση θέλει να την κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΚ, Διονύσης Καρυπίδης”, αντέτεινε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. ήταν ο Μάριος Οταμπασίδης).
 Κι ενώ κανείς θα περίμενε πως οι οργανωτές θα δέχονταν μία παρέμβαση από ένα ιστορικό στέλεχος του κινήματος, αυτοί αρνήθηκαν! Τότε, ο Διονύσης Καρυπίδης, ανέβηκε, με δική του πρωτοβουλία στο βήμα, για να μιλήσει.
Τα μικρόφωνα, όμως, έμεναν κλειστά. Κάποιος πήγε να τον οδηγήσει στις καρέκλες του κοινού. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, περίπου οκτώ νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ Ευόσμου – Κορδελιού και καμιά 15αριά αγωνιστές του ΠΑΚ (μαζί του και ο Γιάννης Στεφάνου, υπεύθυνος τύπου της Νομαρχιακής), μπήκαν στη μέση, γα να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.
 Ο Απ. Κακλαμάνης στράφηκε προς τον Μ. Οταμπασίδη και του είπε: “Πάμε… έξω να τα πούμε”. Το νεαρό στέλεχος απάντησε: “Στη δημοκρατία μιλάμε σε ανοιχτά φόρα, για να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις στο ευρύ κοινό”. Μπήκαν στη μέση κάποιοι άλλοι, το πάνελ κι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αποχώρησε, κάποιοι έσπρωχναν, με αποτέλεσμα να μείνουν στην αίθουσα περίπου 40 άτομα!
 Πνιγμένος από συγκίνηση κι αγανάκτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΚ, έλεγε: «Είναι δυνατόν; Έδωσα τόσους αγώνες για Δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία και δεν με αφήνουν να μιλήσω; Δε σέβεται ο κ. Κακλαμάνης τους αγωνιστές του ΠΑΚ! Με πιο δικαίωμα κλείνει το μικρόφωνο και φεύγει;»
 Κι ο κ. Καρυπίδης συνέχισε, έστω και στους 40 που είχαν μείνει στην αίθουσα: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου κάποτε είχε πει σε μια εκδήλωση που είχαμε οργανώσει ως επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΚ, ότι οι μοναδικοί που μπορούν να μιλάνε εκ μέρους του ΠΑΚ, είναι ο σύνδεσμος μας.
Να τι λέμε: Ξεπουλήσατε τα οράματα μας, την χώρα μας και τις λαϊκές κατακτήσεις! Είστε προδότες δοσίλογοι και πράκτορες των Η.Π.Α», κατέληξε σε αυστηρό τόνο!
 salonicanews-politics

Δεν υπάρχουν σχόλια: