Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Telegraph: Η Βρετανία ετοιμάζεται για διάσπαση της Ευρωζώνης...

Σχέδιο επιβολής περιορισμών στη ροή κεφαλαίων προς το Λονδίνο από χώρες της ευρωζώνης ετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση, σε περίπτωση διάσπασης του ενιαίου νομίσματος, ώστε να αποτραπεί ανατίμηση της στερλίνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph.
 Η εφημερίδα τονίζει ότι το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών φοβάται πως αν μία χώρα-μέλος εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τότε επενδυτές από αυτή τη χώρα αλλά και από άλλες αδύναμες χώρες-μέλη θα επιδιώξουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε ασφαλή καταφύγια, όπως το Σίτι του Λονδίνου.
 Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ανατίμηση της στερλίνας, επιφέροντας ένα συντριπτικό πλήγμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης Κάμερον να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στις εξαγωγές.
 Σημειώνεται ότι τα σχέδια αυτά αφορούν στο χείριστο σενάριο, ενώ οι περιορισμοί στη μεταφορά κεφαλαίων θα εφαρμόζονταν σε συνδυασμό με ανάλογους ελέγχους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ούτως ή άλλως, οι περιορισμοί στην εισροή κεφαλαίων απαιτούν πλειοψηφική απόφαση των χωρών μελών της ΕΕ και μπορούν να έχουν διάρκεια έξι μηνών πριν υποβληθεί αίτημα ανανέωσής τους, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΕ.
 Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους στήριξης επιχειρήσεων με έκθεση στο χρέος των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης.
 Σημειώνεται ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες έχουν δανείσει συνολικά 170 δισεκατομμύρια λίρες σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, τράπεζες και κυβερνήσεις της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.
 Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο σχεδιασμός του Φόρεϊν Όφις για τον έκτακτο επαναπατρισμό Βρετανών που θα βρεθούν τυχόν αποκλεισμένοι σε κάποια χώρα που εγκαταλείποντας το ευρώ κλείσει τα σύνορά της, απαγορεύσει τις αναλήψεις και αναβάλλει τις πτήσεις.
 προεδρική δημοκρατία
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: